Altcoin prijs analyse: markt kleurt groen, ETH, XRP, EOS, Cardano en IOTA koers

De belangrijkste cryptocurrencies bevinden zich nu al twee dagen in het groen. Bitcoin (BTC) is nog steeds boven de €3.335 grens, terwijl Ethereum (ETH) de top altcoin positie heeft herwonnen. Wat is er vandaag gebeurd in de crypto-wereld?

Bitcoin – Proof of Keys

Vandaag is de dag van Proof of Keys, een initiatief van belegger Trace Mayer. Dit initiatief houdt in dat iedereen die zijn bitcoins op een exchange houdt, deze verplaatst naar een wallet. De gedachte hierachter is dat je dan zelf in bezit bent van je private keys. Dat is bij een exchange niet het geval.

Bitcoin (BTC) heeft sinds begin januari een prijsstijging van ongeveer 3 procent. De munt wordt verhandeld op ongeveer €3.400 op het moment van schrijven.

Ethereum – toppositie altcoins herwonnen

Ethereum (ETH) heeft opnieuw Ripple (XRP) ingehaald. Tenminste, op basis van market cap. Kijken we naar de waarde maal het aantal munten, dan staat Ethereum nu op de tweede plek. Ethereum wordt nu verhandeld rond de de €130. Hiermee is de prijs meer dan 13 procent is gestegen in vergelijking met 1 januari.

XRP, EOS, Cardano en IOTA

Ondertussen wordt XRP, de derde altcoin, verhandeld tegen €0,31, met een lichte stijging van de prijs gedurende de dag. De market cap van de munt is ongeveer €13,1 miljard.

Alle andere altcoins uit de top 20 staan vandaag in het groen, met EOS (EOS), Cardano (ADA) en IOTA (MIOTA) met de meest zichtbare prijsstijgingen. Deze munten stegen met respectievelijk 5,1, 5,5 en 7,2 procent vandaag.

De totale market cap van alle cryptocurrency’s is gestegen tot €115,7 miljard, €1,75 miljard verwijderd van de wekelijkse piek van €117,7 miljard, Deze is bereikt op zondag 30 december.

powered by Coinlib

Overig nieuws

Wat is er nog meer gebeurd in de crypto-wereld? Hieronder vind je een kort overzicht.

HitBTC aangeklaagd vanwege Proof of Keys

De cryptogemeenschap beschuldigt cryptocurrency exchange HitBTC. In aanloop van Proof of Keys heeft de exchange de accounts van sommige gebruikers bevroren. Op deze manier is het niet voor iedereen mogelijk om bitcoins of andere munten op te nemen vanuit HitBTC.

Het bedrijf zelf heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen van Twitter- en Reddit-gebruikers. Sommige van deze gebruikers beweren dat het niet mogelijk was om bitcoins van het account te halen. De directe link tussen de geblokkeerde opnames en Proof of Keys is nog niet bevestigd.

DMM.com Ltd. sluit mining-diensten

Ondertussen heeft het grote Japanse e-commerce conglomeraat DMM.com Ltd. de sluiting aangekondigd van haar crypto-mining diensten. De organisatie geeft aan dat het minen van bitcoins voor hen niet meer winstgevend was. Dit nieuws komt kort na soortgelijke aankondigingen van de Japanse internetgigant GMO Internet Group. Dit bedrijf heeft de ontwikkeling en verkoop van bitcoin mining apparatuur onlangs stopgezet.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Het enige dat groen kleurt, vandaag op 3 januari 2018, zijn de oliebollen die sinds oud en nieuw buiten de koelkast liggen. Weet niet welke Exchange jij raadpleegt?!?

    3 januari 2019