Altcoin analyse: Dogecoin en Ripple (XRP), stijging van 116% en een death cross

Gisteren bespraken we Cardano en Ethereum in onze technische altcoin analyse. Vandaag richten we ons op de cryptocurrency’s XRP en Dogecoin, twee ontzettend populaire coins. Tijd om de grafieken in te duiken!

Ripple (XRP) koers kan 116% stijgen

Hieronder de daggrafiek van XRP in euro’s. Met daggrafiek bedoelen we dat elke candle (rood en groen) één dag voorstelt. Wat zien we allemaal?

We beginnen met de ronding, dat wordt een cup’n handle patroon genoemd. Deze lijkt op een kopje koffie en is zich al enkele maanden aan het vormen. Van het laagste punt van het kopje tot aan het hoogste punt (niet die rode lijn) is 116%. Daarnaast beweegt de Ripple koers sinds augustus ook in een zijwaartskanaal en als XRP hier aan de bovenkant weet uit te breken, dan is een stijging van 116% mogelijk.

Volgens de theorie is het verschil tussen het laagste en het hoogste punt van een cup’n handle, in dit geval dus 116%, ook het koersdoel na een uitbraak. Mocht XRP beginnen aan zo’n grote stijging, dan moet de koers eerst afrekenen met 1,39 euro, een belangrijk weerstandsniveau.

 

Bron: Tradingview

 

Dogecoin en een death cross?

In de eurografiek van Doge hieronder staat elke candle voor 4 uur. Er zijn twee interessante patronen om op de korte termijn in de gaten te houden. De eerste is de driehoek, die herken je aan de rode stippellijn. De koers schuurt tegen de bovenkant aan en bij een uitbraak zou Doge kunnen stijgen naar 0,34 euro. Dat is 0,40 dollar, een mooi rond getal en daardoor een psychologische grens voor veel traders. In het verleden is dit ook een resistancezone gebleken.

Bij een uitbraak aan de onderkant van de driehoek kan de Doge koers zakken naar 0,20 euro.

Een ander patroon wordt gevormd door die twee golvende lijnen in de grafiek. Dit zijn bewogen gemiddelde van de koers. De blauwe van de afgelopen 50 kaarsen (van 4 uur) en de mintgroene van de afgelopen 200 kaarsen. Als het gemiddelde van de lange termijn die van de korte termijn overschrijdt, zie punt 1 in de grafiek, dan spreek je van een death cross. Deze gaat bijna altijd gepaard met een stevige daling. Bij punt 2 spreek je van een golden cross, dan haalt de korte termijn de lange termijn in.

De twee gemiddelden komen nu weer akelig dicht bij elkaar in de buurt en als ze kruisen, dan is dat een death cross. Grote kans dat dat wordt opgevolgd door een daling.

Bron: Tradingview

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Ik vind het altijd wel mooi om te zien dat die grafieken altijd lijnen hebben die nooit aangeven op een daling maar altijd op een stijging zelfs als er een stijging is dan is er altijd nog een lijn naar boven. Begrijp me niet verkeerd ik heb coins en heb zeer goede uitbetalingen gedaan op 50 cent dogecoin. Ingekocht nog op 0.0004 cent. Dus was tijd want je kan er een hele hoop kopen voor dat geld.
    Het kan altijd ineens over zijn en dat word alleen nooit verteld. Je zou maar voor 300k ingekocht hebben op .55 cent en nu .20 dat is niet fijn.

    2 september 2021
  • Als je 1,20 voor een kilo bananen betaalt en een maand later zijn ze 1,00 ben je ook niet blij. Maar ook dat zeggen ze niet.

    3 september 2021