Op deze datum wordt bitcoin 100.000 dollar, maar altcoins gaan het nog beter doen

Nicholas Merten staat ook wel bekend als DataDash, één van de meest populaire crypto YouTubers. Hij zegt dat de volgende bull-cyclus van bitcoin officieel aan de gang is, en dat de koers op weg is naar het hoogste punt aller tijden van 100.000 dollar.

Boom en bust

In een van zijn laatste video’s zegt Nicholas Merten dat de groeiende boom-en-bust-cycli van Bitcoin een duidelijk beeld schetsen van waar de cryptocurrency op de lange termijn naar toe gaat.

‘Wat is de algemene trend die we hier zien? Welnu, elke keer tellen we ongeveer 11 tot 13 maanden op, in feite een jaar voor elke cyclus. Het zou hier logisch zijn dat we voor deze volgende cyclus nog eens twaalf maanden zouden toevoegen, met een maand meer of minder. Dat zal ons ergens rond november 2022 hierheen leiden. Als we naar de logaritmische grafiek kijken, waar we de weerstand hebben die in de loop van de tijd krommer wordt, dan wordt bitcoin rond deze tijd 100.000 dollar.”

Einde van de bearmarkt

Merten is ook op de korte termijn bullish over bitcoin, aangezien hij ziet dat de cryptocurrency een sterke rally aanwakkert en de drie jaar durende bearmarkt beëindigt.

‘We beginnen hier nu een uitbraak te zien. Net als bij het patroon waar we naar op zoek waren, maken we van die weerstandslijn een steun voordat we echt van start gaan. Hoe dan ook, ik zou nu niet tegen bitcoin wedden. Het zou heel goed kunnen zijn dat we hier rond de 12.000 dollar op een relatief korte termijn komen en uiteindelijk hier 14.000 dollar testen.’

Grote altcoins

Met een bitcoin uitbraak aan de horizon, verwacht Merten dat de andere coins ook mee zullen gaan doen.

‘Waar ik me echt op concentreer, is om mogelijk Litecoin, Ethereum en Cardano te verhandelen en enkele van de andere blockchains die er zijn, enkele van de grotere protocollen. Ik denk dat dit de klasse van altcoins zal zijn die het de komende twee weken goed zal doen.’

Kleinere altcoins inkopen

Daarnaast verwacht hij dat de kleinere munten een correctie krijgen, wat hem de kans geeft om goedkoper in te kopen.

‘Maar hoezeer ik ook van mening ben dat die blockchains en protocollen het misschien goed doen en ik heb een aantal posities in sommige ervan, het belangrijkste waar ik naar uitkijk is de mogelijkheid op kortingen en dat is in gedecentraliseerde financiële en enterprise blockchains.”

Merten is bijzonder optimistisch over DeFi munten, waaronder iExec (RLC), ChainLink (LINK), Cosmos (ATOM) en REN (REN).

Vrijwel alle genoemde coins in dit artikel zijn te krijgen in BLOX. Check deze gratis app van Nederlandse bodem op weareblox.com.


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.