Categorieën: AltcoinsKoers

Met deze 62 altcoins maak je meer winst in 2020 dan met bitcoin

In onze laatste video bespreken we de beste altcoins van 2020. De eerste helft van dit jaar is voorbij en het is dus een mooi moment om terug te blikken.

Funfact: van alle coins in de top 100 presteren liefst 62 munten beter dan bitcoin. Van alle grote munten presteren alleen XRP en bitcoin cash significant slechter dan bitcoin.

In de video gebruiken we het YTD-overzicht van coincodex. YTD staat voor year to date, ofwel vanaf het begin van het jaar tot nu.

Altcoins beter dan bitcoin?

Sinds begin dit jaar kun je dus meer verdienen met investeren in verschillende altcoins dan in bitcoin. Maar doe altijd goed onderzoek en verwacht niet automatisch dat deze coins ook de rest van het jaar beter presteren dan bitcoin.

Wel kunnen we kijken of altseason al is aangebroken. Spoiler: nee. Maar er zijn tekenen dat de altcoindominantie op de cryptomarkt toeneemt, op dit moment is die ongeveer 34%. Dat betekent dat de totale waarde van alle cryptocurrency’s voor 34% bestaat uit altcoins, en dus 66% komt van bitcoin.

Sinds de bullrun begin 2018 eindigde, neemt de altcoindominantie alleen maar af. Dat zie je aan het oranje kanaal hierboven. Sinds de altcoindominantie in september 2019 de onderste oranje lijn raakt, stuitert deze omhoog. Een nieuw, groen kanaal vormt zich en langzaamaan nemen altcoins een steeds groter deel van de markt in beslag.

In mei 2020 wist de tendens zelfs uit het langlopende oranje kanaal te ontsnappen. Het helpt natuurlijk ook dat de bitcoin koers al maanden in dezelfde prijsmarge beweegt, ergens tussen 9.000 en 10.000 dollar. Hierdoor hebben altcoins alle ruimte gekregen om te groeien. En als de bitcoin koers dan toch stijgt, kunnen de altcoins meegroeien.

Wat is altseason?

Goed om te herinneren bij altseason, is dat er geen echte betekenis is van altseason. De Dikke van Dale heeft er nog geen letter aan vuil gemaakt. Over het algemeen wordt hiermee bedoeld dat er geld van bitcoin naar altcoins vloeien. Bitcoin stagneert of wordt iets minder waard en altcoins stijgen binnen korte tijd hard in waarde.

Toon Schraven

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BTC Direct. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij de Telegraaf, Marketingfacts, Satoshi Radio, Frankwatching en Bitcoin Magazine.

Recente artikelen

Aandelen influencer wil alles weten over bitcoin en vraagt hulp Winklevoss tweeling

De populaire Twitter influencer Dave Portnoy, beroemd om zijn motto 'stocks only go up', wil…

54 minuten geleden

Technische analyse: dit is waarom VeChain met 61 procent zal stijgen

Vanaf vandaag koop je VeChain (VET) in de alles-in-één cryptocurrency app BLOX! En je hebt…

1 uur geleden

Nieuw: vanaf nu koop je VeChain (VET) met cryptocurrency app BLOX!

Goed nieuws! Vanaf nu koop je VeChain (VET) met de alles-in-één cryptocurrency app BLOX. VeChain…

2 uur geleden

Deze cryptobeurs biedt 400 miljoen dollar voor gestolen bitcoins

Cryptocurrency exchange Bitfinex biedt maar liefst 400 miljoen dollar aan iedereen die informatie kan geven…

4 uur geleden

Russische regering verbiedt transacties naar anonieme wallets

De Russische Federatie heeft anonieme stortingen op online wallets verboden, dit kan impact hebben op…

4 uur geleden

Bitcoin technische analyse: 11.500 dollar laatste grote horde richting all time high

Bitcoin lijkt weer wat rust gevonden te hebben na de wilde bewegingen van het afgelopen…

20 uur geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!