Koers altcoins herstellen van bloedbad, analyse Tezos, Chainlink, Ripple (XRP) en Ethereum
Wat een bloedbad afgelopen weekend. Bitcoin ging omlaag en vrijwel alle altcoins reageerden door soms tientallen procenten te dalen. Maar nu bitcoin weer zijdelings beweegt lijken de altcoins zich weer te herstellen. We kijken naar Ethereum, XRP en naar Tezos en Chainlink.
Axel bespreekt onderstaande munten ook in zijn laatste video.
Ethereum, verlies perspectief niet uit oog
Binnen 24 uur verloor de koers van Ethereum meer dan 8%. Dat deed denken aan de lange bearmarkt van 2018 en 2019. Maar context is belangrijk. In plaats van dat je die dip moet zien als de voorbode voor een neerwaartse spiraal, is het eerder een koopmomentje. De koers lijkt zich namelijk te herstellen en staat ook weer +8% ten opzichte van 24 uur geleden.
Bovenstaande koersgrafiek begint op 1 januari 2020. Zoals je ziet is de koers alleen maar aan het stijgen, met hier en daar een kleine terugval. Kijkend naar de grafiek dan lijkt de daling van afgelopen weekend ook een kleine strubbeling, op weg naar boven. De volgende echte resistance zit op 300 dollar, dus dat is een niveau om in de gaten te houden. Vorige week was er een groot evenement in Denver waarbij het alleen maar over Ethereum ging.
Het sentiment was positief, want je ziet steeds meer bedrijven bouwen aan producten die je kan scharen onder de noemer DeFi. Dat staat voor Decentralized Finance. Denk bijvoorbeeld aan smart contracts om peer-to-peer lenen mogelijk te maken.
Je merkt dat voornamelijk Charlie Lee (van Litecoin) en de diehard Bitcoin maximalisten niets moeten weten van DeFi. Ze spreken zich online uit over deze ontwikkeling. Dat kan en mag, maar het is een bullish teken dat zij zich hier druk om maken. Dat was een jaar geleden namelijk ondenkbaar. Op dit moment zit er voor meer dan 1 miljard dollar vast in smart contracts op de blockchain van Ethereum .
Onderbreking van XRP’s opwaartse trend
Op het moment van schrijven is Ripple 2% meer waard dan 24 uur geleden. Dat mag een klein herstel genoemd worden want afgelopen weekend daalde de koers met liefst 12%. En dat is zonde, want XRP leek eindelijk de weg omhoog gevonden te hebben. Sinds het begin van het jaar is XRP langzaamaan aan het stijgen, maar dat verbleekte met de groei van vrijwel alle andere altcoins. Tot 11 februari, toen ging het hard en kon de XRPARMY weer juichen. Dat bleek helaas van korte duur.
Maar ook voor XRP geldt dat je moet kijken naar de lange termijn. Vanaf het begin van dit jaar ziet de koers er juist heel goed uit.
Tezos en Chainlink blijven maar gaan
Nog twee populaire coins die aandacht verdienen. We beginnen met Tezos (XTZ) want hier schrijven we niet zo vaak over. Deze munt is de afgelopen 24 uur met meer dan 8% gestegen en staat inmiddels op de tiende plek op Coinmarketcap.
De periode voor 2019 was eigenlijk het herstel van de introductieprijs. Die rekenen we voor het gemak niet mee. Maar als je kijkt naar de groei die Tezos sinds 1 januari 2019 mee heeft gemaakt dan is dat op z’n minst indrukwekkend te noemen. En als je de introductieprijs niet meerekent, dan zit de munt op een all time high. Sinds het begin van 2020 is de koers toegenomen van 1,33 USD tot 3,28 USD vandaag, dat is een groei van maar liefst 147%! Afgelopen weekend daalde de koers net als alle andere altcoins. Tezos leverde ongeveer 18% in maar dat is in vergelijking met de groei van dit jaar nauwelijks voelbaar. Of zichtbaar op bovenstaande grafiek.
En dan Chainlink. De munt behaalde in USD en in sats een all time high vlak voor het weekend. Hieronder zie je de grafiek in dollars.
Ook LINK heeft afgelopen weekend ingeleverd maar kijkend naar bovenstaande grafiek, die in januari 2019 begint, dan telt die daling eigenlijk niet. De waarde schuurt namelijk nog steeds tegen de all time high aan. Eenmaal daarboven gaat de koers een fase in die price discovery genoemd wordt.