Chainlink (40%), Tezos (10%) en VeChain (7%) blijven maar stijgen, waarom?

Buiten is het heet, maar jouw telefoon is nu vast ook roodgloeiend. Ook al was het weekend en lonkte het strand, het was ook verleidelijk om naar je portfolio te kijken. Het ging namelijk wel erg hard met alle koersen! Bitcoin is in waarde gestegen, maar het zijn de altcoins die de meeste winst boeken. In deze analyse kijken we naar Tezos (XTZ), VeChain (VET) en Chainlink (LINK).

Altcoins worden dominanter

Eerder vandaag las je dat altcoins al sinds oktober 2019 in opmars zijn. Dat zie je ook op onderstaande grafiek terug, deze laat zien hoeveel procent van de cryptomarkt uit altcoins bestaat. In september bereikte dit percentage met 27 procent een dieptepunt, maar inmiddels bestaat meer dan 37 procent van de markt uit altcoins. Dat betekent dat altcoins gemiddeld harder stijgen dan bitcoins. Langzaam maar zeker snoepen de andere coins de marktdominantie van bitcoin af. Dat neemt niet weg dat het knap is dat bitcoin in zijn eentje ruim 60 procent van alle waarde op de cryptomarkt vertegenwoordigt.

Chainlink, Tezos en VeChain gaan lekker

Hieronder zie je de koersen van Chainlink (groen), Tezos (zwart) en VeChain (rood). Alle drie de munten laten enorme winsten zien, maar vooral Chainlink springt erbovenuit met een stijging van meer dan 40 procent!

Short squeeze veroorzaakte stijging van Chainlink

Chainlink is in de afgelopen weken met de grond gelijk gemaakt door investeringsbedrijf Zeus Capital, maar de koers stijgt gewoon lekker verder. Waarom de koers nu zo hard is gestegen? Dat heeft volgens CoinTelegraph te maken met een short squeeze.

Hoe zit dat? Op cryptocurrency beurs Binance gingen veel investeerders short, zij gokten op een prijsdaling. Maar het tegenovergestelde gebeurde, Chainlink steeg juist in waarde. De hogere prijs zorgde ervoor dat shortposities automatisch gesloten werden. Wanneer deze contracten gesloten worden, wordt er automatisch chainlink gekocht. Deze koopdruk zorgt dat de prijs nog verder stijgt, waardoor er weer meer shortcontracten worden gesloten. Je krijgt uiteindelijk een domino-effect aan sluitende shortcontracten, een short squeeze.

Tezos krijgt nieuwe applicatie waardoor staken makkelijker wordt

In de tussentijd is de prijs van Tezos (XTZ) met zo’n 10 procent toegenomen. Een directe reden daarvoor is lastig te vinden, het lijkt erop dat Tezos meelift met het positieve sentiment op de markt. Maar er wordt ook hard gewerkt aan het protocol, verschillende developmentteams van Tezos werken nu aan Kiln. Dat is een applicatie die het makkelijker maakt om deel te nemen aan het netwerk.

Tezos maakt gebruik van Proof of Stake, investeerders die een minimumhoeveelheid aan coins hebben, mogen transacties op het netwerk verwerken. Dit wordt staken genoemd. In ruil voor het staken krijgen zij een beloning in de vorm van XTZ. Met Kiln wordt het makkelijker om Tezos te staken. De eerste versie van de applicatie wordt gebouwd voor MacOS.

VeChain lanceert nieuw product, stijgt met bijna 7 procent

Ten slotte doet de koers van VeChain het ook fantastisch, de coin stijgt met bijna 7 procent in waarde vergeleken met het begin van het weekend. Dit kan te maken met het enthousiasme rondom de lancering van een nieuw product van VeChain. Op 7 augustus lanceerde het team ToolChain. Met behulp van ToolChain biedt VeChain een gebruiksklare blockchainoplossing om de herkomst van voedsel te kunnen traceren.

Volgens VeChain is dit product belangrijker dan ooit, bedrijven in de voedselindustrie moeten volledige transparantie kunnen geven over de herkomst van hun producten, van boerderij tot aan eindproduct.

Mocht je de boot niet willen missen, dan raden wij BLOX aan. Deze gratis app is beschikbaar voor Android en iOS en is volledig Nederlandstalig.

 

 

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Wat is jullie prognose qua koers voor 2021 aangaande VET VeChain?

    12 augustus 2020
  • 1-3€ 2022

    9 september 2020

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.