Altcoins gaan hard: Ripple XRP (23%) en Cardano (15%) in volle bloei

Het is altseason en alle alternatieve muntjes zijn in volle bloei. Als je dacht dat bitcoin al lekker ging, kijk dan vooral ook eens naar de andere munten. Eerder vandaag schreven we al over de absurde stijging van Dogecoin, maar ook Ripple (XRP) en Cardano laten vandaag mooie winsten zien. Wat is er aan de hand met deze munten?

Ripple (XRP) de hoogte in

De opmars van XRP duurt nu al een paar weken, maar toch laat de grafiek ons keer op keer verbazen. XRP bereikte vandaag een nieuw hoogtepunt van 1,63 euro, dat is ruim twee keer zoveel als de waarde op donderdag 8 april.

Maar waar ligt dit aan? Je kan de stijging van de afgelopen weken niet los zien van het positieve sentiment rondom de rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchanges Commission (SEC).

Ripple lijkt er steeds beter voor te staan, en CEO Brad Garlinghouse heeft de SEC gisteren zelfs wat huiswerk gegeven. Volgens de advocaten van Ripple kan de SEC onder andere niet bewijzen dat Garlinghouse willens en wetens de wet overtrad door XRP te verkopen. De SEC heeft nu tot 14 mei om hierop te reageren.

Cardano (ADA) stijgt met 15 procent

XRP is niet de enige coin die naar de maan schiet, ook Cardano (ADA) heeft met 1,28 euro een nieuw hoogtepunt bereikt. Vergeleken met gisteren is de Cardano met 15 procent gestegen.

Er is moeilijk een directe reden aan te wijzen waarom nu juist ADA zo hard gaat. Waarschijnlijk lift Cardano mee met het positieve momentum van de hele cryptomarkt.

Cardano is op dit moment bezig met het ontwikkelen van infrastructuur voor smart contracts, en de verwachting is dat Cardano hiermee een serieuze concurrent kan worden van Ethereum. Cardano moet dan wel opschieten, want ook het team van Polkadot is bezig met het implementeren van de technologie voor smart contracts.

Daarnaast is het een groot voordeel voor Cardano dat je de coin kan staken. Dat betekent dat je jouw ADA-tokens kan vastzetten om meer coins te verdienen. Volgens Coin Bureau wordt meer dan 60% van alle ADA vastgezet om te staken. Dit zorgt voor een hogere vraag naar ADA, en dat is ook goed voor de Cardano koers.


Snel en eenvoudig crypto kopen? Download nu de gratis app BLOX:

Download BLOX


Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Jammer dat we zo weinig horen over Vechaine

    14 april 2021
  • Misschien belangrijk ter nuancering: ADA wordt (in tegenstelling tot bijv DOT/Polkadot) bij het staken niet ‘vast’ gezet, maar gedelegeerd. De gestake-te ADA kunnen, in tegenstelling tot bij Polkdadot, op ieder moment worden uitgegeven, verzilverd, verplaatst etc…

    14 april 2021
  • Leuke artikel. Waar kan je het beste Ada staken?

    15 april 2021

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.