Altcoins: welke vier cryptocurrency’s stegen het hardst in waarde in februari?

Gisteren schreven we over de goede prestaties van bitcoin. Maar de cryptocurrencymarkt bestaat uit meer dan tweeduizend verschillende soorten digitale valuta.

In de afgelopen maand is de totale marktwaarde van alle cryptocurrency’s gestegen met 14,4 procent. Deze totale marktwaarde kan je berekenen door het totaal aantal cryptomunten te vermenigvuldigen met de prijzen van alle cryptomunten. Dat is de eerste maandelijkse winst sinds juli 2018. Bitcoin zelf is gestegen met 12,1 procent sinds het begin van februari.

Maar ook minder bekende cryptocurrency’s zijn deze maand flink in waarde gestegen. Welke munten zijn dat? We maken de vergelijking op basis van marktwaarde en de data is afkomstig van vergelijkingswebsite Messari. Met deze website is het mogelijk om de maandelijkse prestatie van cryptomunten te bekijken.

Maker (MKR)

Maandelijkse winst: 83,6 procent
Eindprijs februari: 
594 euro
Marktwaarde eind februari: 588 miljoen euro

Van de grote munten is Maker (MKR) de absolute winnaar. In de maand februari is de koers van deze munt met maar liefst 83,6 procent gestegen. Op 24 februari bereikte MKR even een waarde van 680 euro, het hoogste punt sinds oktober.

MKR tokens worden gebruikt in samenwerking met de cryptomunt DAI, een stablecoin. DAI heeft altijd een waarde van één dollar, maar wordt niet gedekt door de dollar zelf. In plaats daarvan wordt DAI gedekt door MKR. MKR tokens worden gecreëerd of verbrand, zodat de prijsfluctuaties van DAI beperkt blijven.

Theta

Maandelijkse winst: 167 procent
Eindprijs februari: 0,12 euro
Marktwaarde eind februari: 108,9 miljoen euro

Van het middensegment (marktwaarde tussen 100 en 500 miljoen euro) is Theta token de onbetwiste kampioen. De token steeg in de loop van februari met 167 procent! Daarmee is het ook direct één van de grootste stijgers van de cryptomarkt in februari.

Theta is een open-source protocol waarop gebruikers decentraal programma’s kunnen streamen. De token is ontwikkeld in samenwerking met SLIVER.tv, die sportuitzendingen via internet faciliteert.

Wil je een altcoin zoals Theta kopen? Dan heb je eerst bitcoin nodig. Op een cryptocurrency exchange kan je bitcoin vervolgens inruilen voor andere cryptomunten

Koop bitcoin

Enjin (ENJ)

Maandelijkse winst: +180 procent
Eindprijs februari: 0,07 euro
Marktwaarde eind februari: 55 miljoen dollar

Van de kleinere munten stijgt Enjin (ENJ) het meest. ENJ is naast Theta de grootste stijger in de cryptomarkt. De cryptovaluta stijgt met ruim 180 procent in februari!

Daarnaast is er veel gehandeld in ENJ de afgelopen maand. In februari is er voor ruim 214 miljoen euro verhandeld aan ENJ tokens. Dat is een record, en ook nog vele malen meer dan de marktwaarde van de munt zelf.

De plotselinge stijging kan liggen aan de mogelijke samenwerking tussen ENJ en Samsung. Geruchten gaan dat het Zuid-Koreaanse Enjin een crypto-wallet gaat ontwikkelen voor de nieuwe Samsung Galaxy S10.

Metronome (MET)

Maandelijkse winst: 43 procent
Eindprijs februari: 0,78 euro
Marktwaarde eind februari: 7,47 miljoen euro

Kijken we naar de allerkleinste munten, dan heeft MET het beste gepresteerd afgelopen maand. De cryptovaluta is met 43 procent gestegen in vergelijking tot het begin van deze maand.

MET is een token op de Ethereum blockchain. Er is weinig informatie over Metronome (MET) te vinden op het internet, maar het schijnt een token te zijn die het versturen van crypto’s over verschillende blockchains gemakkelijker maakt.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.