Bitcoin betalingen bij Amazon? Woordvoerder zit (nog) in ontkenningsfase

Gisteren schreven we over geruchten van een anonieme bron dat Amazon dit jaar nog cryptocurrency’s zoals bitcoin en cardano zou accepteren. Binnen een mum van tijd heeft een woordvoerder van het bedrijf deze geruchten echter de kop ingedrukt.

Amazon zegt nee

In het holst van de nacht publiceerde Reuters een artikel waarin een woordvoerder van het bedrijf wordt geciteerd. Ze schreven dat Amazon geïnteresseerd blijft in cryptocurrency, maar dat ze nog geen specifieke plannen hebben om cryptocurrency’s te accepteren als betaling voor goederen:

‘Ondanks onze interesse in de ruimte, is de speculatie die is ontstaan ​​rond onze specifieke plannen voor cryptocurrency’s niet waar.’

Betekent dit dat Amazon in de toekomst geen cryptocurrency zal accepteren? Nee, het betekent alleen dat het gerucht van gisteren nergens op gebaseerd is, want Amazon blijft betalingen in cryptocurrency’s onderzoeken: ‘We blijven gefocust op het onderzoeken hoe dit eruit zou kunnen zien voor klanten die op Amazon winkelen.’

Vacature en short squeeze

Op 22 juli plaatste Amazon een vacature voor een productmanager op het gebied van digitale valuta en blockchain. Vier dagen later publiceerde de Londense  krant City A.M. een verhaal met een anonieme bron die beweerde dat Amazon absoluut voorbereidingen trof om bitcoin betalingen te ondersteunen, maar ook om een eigen token te lanceren.

Dit gerucht bleek uiteindelijk niet gebaseerd op de volledige waarheid (of toch wel, wie het weet mag het zeggen), maar het zorgde voor een kleine opleving van de koers. Deze opleving had een short squeeze als gevolg waardoor bitcoin weer even 40 duizend dollar waard (34 duizend euro) was.

Komt stijging door China?

En geloof het of niet, er kwam zowaar positief nieuws uit China gisteren. Het Chinese Wu Blockchain schreef dat de bitcoin koers pas hard begon te stijgen toen de Chinese markt lucht kreeg van het Amazon-gerucht. Binnen een paar uur steeg bitcoin met 15% en werden short posities ter waarde van 883 miljoen dollar (750 miljoen euro) geliquideerd.

Nu het gerucht ontkend wordt door Amazon, is bitcoin weer iets gedaald. Op het moment dat bitcoin gisteren door de 34 duizend euro (40 duizend dollar) brak, werd de daling ingezet. Vanochtend om 05:14 uur werd het laagste punt van de afgelopen 24 uur behaald met 30.734 euro.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.