Waarom bitcoin stijgt: gerucht dat Amazon dit jaar nog BTC accepteert als betaalmiddel

Een anonieme bron binnen Amazon heeft aan de Londense zakenkrant City A.M. weten te melden dat de e-commerce gigant plannen heeft om nog dit jaar bitcoin te adopteren als betaalmiddel. Wat, indien het waar is, een belangrijke stap kan vormen voor bitcoin om een meer mainstream publiek te bereiken. Al is het raadzaam om altijd waakzaam te zijn als het gaat om de woorden van een anonieme bron.

Amazon is een enorme partij en het zou vreemd zijn als nieuws van deze orde van grootte uitlekt via een anonieme bron. Al is het natuurlijk niet onwaarschijnlijk dat het bedrijf van de immer ambitieuze Jeff Bezos ook de mogelijkheden van bitcoin en andere cryptocurrency’s onderzoekt. De kosten en risico’s om deze stap te zetten zijn niet extreem hoog voor Amazon, terwijl de opbrengsten in potentie hoog zijn.

De bitcoin koers is sindsdien met 12% gestegen. Of dat door dit nieuws komt, is natuurlijk nooit met de volle 100% hard te maken.

Cryptocurrency’s worden integraal onderdeel van toekomst Amazon

Als we de woorden van de anonieme bron bij Amazon mogen geloven, dan heeft het bedrijf grootste plannen met de cryptocurrency-industrie. Schijnbaar is het gigantische bedrijf niet alleen bezig met de integratie van een betaaloplossing met bitcoin, maar wordt het onderdeel van de toekomst van het bedrijf. Er is binnen Amazon veel discussie gevoerd over het onderwerp en bitcoin moet een integraal onderdeel van de manier worden waarop Amazon in de toekomst gaat werken.

Bitcoin is daarbij de eerste stap voor Amazon, maar daar eindigt het niet. Uiteindelijk moeten er ook andere cryptocurrency’s worden toegevoegd aan de dienstverlening. De orders daartoe komen rechtstreeks vanuit de top, waarmee de anonieme bron refereert aan Jeff Bezos. “Het hele project is klaar om van start te gaan,” zo laat ze verder weten.

Dat laatste is enigszins twijfelachtig omdat Amazon kortgeleden een vacature heeft geplaatst waarin ze aangeven op zoek te zijn naar een “Digital Currency and Blockchain Product Lead.” Het zou bijzonder als Amazon al klaar is om het project te lanceren, terwijl het hoofd van de afdeling nog aangenomen moet worden.

Amazon onderzoekt ook mogelijkheden eigen munt

Behalve de adoptie van onder andere bitcoin, onderzoekt Amazon blijkbaar ook de mogelijkheden om een eigen cryptocurrency in het leven te roepen. Mogelijk lanceert het bedrijf deze munt al in 2022, zo laat de anonieme bron weten tegenover de krant. Er is een mogelijkheid dat Amazon op dit vlak al verder is dan we verwachten.

In februari van dit jaar waren ze namelijk nog op zoek naar toevoegingen aan het tech-team dat een project met de naam “Digital and Emerging Payments” moet volbrengen. Amazon zit niet stil en lijkt zich steeds meer te gaan roeren in de markt voor cryptocurrency’s.

Het lijkt een kwestie van tijd voordat de e-commerce gigant met een inhoudelijk verhaal gaat komen. Als we de anonieme bron mogen geloven, dan gaan we dit jaar al mooie dingen van het bedrijf zien, maar anders zal het ongetwijfeld binnen afzienbare tijd gebeuren. We weten allemaal dat Amazon er geen fan van is om achter te lopen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Ik denk dat het project klaar is om te starten en niet zozeer de release van het aanbieden van Bitcoin.

  26 juli 2021
 • Het is weer etenstijd. Iemand nog een broodje aap?

  26 juli 2021
 • Speculanten kopen ten gevolge van geruchten. Zodra uit het uiteindelijke nieuws blijkt dat er iets anders aan de hand is, komt er natuurlijk weer een dump van jewelste. (buy the rumour, sell the news).

  26 juli 2021
 • Bitcoin gaat terug naar 10K$

  26 juli 2021
 • Trap er niet in!!! Dit is alweer een onethische poging om twijfelaars nu over de streep te trekken bitcoins te gaan kopen. Stap nu in en over een week mag je op je blaren zitten.

  26 juli 2021
 • Voorlopig handelen we boven de $39.000 dollar om 19:28. Zeker lekker als je de dip gekocht hebt zoals moi!

  26 juli 2021
 • Gewoon Bitcoin blijven HODL’en, mensen, blijf op koers! Want anders… Bitco(i)nneecctttt!!
  Fake it till you made it?

  27 juli 2021