Categories: Regulering

Amerika wil Iraanse cryptocurrency blokkeren

Deze week is in het Amerikaanse Congress een wetsvoorstel ingediend met als doel om het Iran moeilijk te maken een eigen cryptocurrency te ontwikkelen.

Een eigen crypto, net als Venezuela?

Amerikaanse inlichtingendiensten hebben de afgelopen maanden gewaarschuwd dat de Iraanse regering een soevereine cryptocurrency wil gebruiken. In zekere zin is dit vergelijkbaar met de plannen van Venezuela, met hun petrodollar. Venezuela doet dit vooral vergelijkbaar met de petro in Venezuela, om economische sancties te omzeilen.

Mike Gallagher, lid van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten stelde vragen in de “Blocking Iran Illicit Finance Act.” Een deel van het rapport gaat in op de inspanningen van Iran om een ​​soevereine cryptocurrency te creëren.

Senator Ted Cruz is hier ook mee bezig. Hij diende namelijk een gelijksoortig wetsvoorstel in. De voorstellen roepen op tot sancties tegen iedereen die Iran bewust financieren en  diensten of technologische ondersteuning bieden.

Onderdeel van meer sancties tegen Iran

Dit is niet de enige maatregel van de Verenigde Staten tegen Iran dit jaar. In mei besloot de Trump-regering om zich terug te trekken uit de nucleaire deal met Iran. Dit actieplan draagt de naam Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA).

“Terugtrekking uit de JCPOA was slechts de eerste stap in het opschroeven van de druk op het Iraanse regime,” zei Gallagher in een verklaring. “We hebben nu een belangrijk venster om maximale economische druk op te leggen en het vermogen van het Iraanse regime om geweld in de regio te exporteren te verminderen. Deze wetgeving doet precies dat door Iran effectief af te snijden van de internationale financiële gemeenschap. “
https://twitter.com/hashtag/Iran?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Iran en cryptocurrency

Iran is de afgelopen weken vaker in het cryptonieuws geweest. Eerder deze week sprak een Iraanse regeringsfunctionaris over de positieve kanten van het omhelzen van blockchain. Goedkope elektriciteit in de Islamitische Republiek heeft van Iran een aantrekkelijke bestemming gemaakt voor miners.

Door de economische blokkade van de VS komen buitenlandse Iraanse studenten in de knoei. Zij moeten namelijk college- en leefgeld hebben en dit ontvangen ze normaal gesproken van familie uit Iran. Dat geld mag nu niet meer via de bank verstuurd worden. In eerste instantie was de enige keus om het geld toch in het studieland te krijgen, naar Iran vliegen en een koffer geld mee terug te nemen. Maar de studenten en hun familie zijn creatief, ze omzeilen de blokkade door te kopen en te versturen.

Foto gemaakt door Gage Skidmore

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Recent Posts

  • Overig

When Lambo? Volgens Lamborghini komt recordverkoop niet door bitcoin

In 2004 zag modehuis Burberry een flinke daling in de verkoop van hun kleding. Het merk en haar typische, kenmerkende…

7 uur ago
  • Overig

Waarom bitcoin criminelen geen anonimiteit biedt

Twaalf mensen zijn onlangs gearresteerd in Costa Rica en Spanje in verband met de ontvoering (en vermeende moord) van de…

1 dag ago
  • Ethereum

Nieuwe datum Constantinople update Ethereum bekend

De nieuwe datum voor de Constantinople update van Ethereum is bekend. Waarschijnlijk zal de update eind februari plaatsvinden, tussen 26…

2 dagen ago
  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Koers
  • Ripple

Crypto koers analyse: Bitcoin, Ripple en Ether

De bitcoin prijs beweegt zich sinds begin deze week in een nauwe marge. Aan welke kant gaat de koers uitbreken?…

2 dagen ago
  • Blockchain

Blockchain om muzikale rechten te beschermen

Blockchainbedrijf Bitfury Group kondigde woensdag de lancering aan van een muziek- en entertainmentdivisie. Zij gaan werken aan een open-source muziekplatform…

2 dagen ago
  • Koers

Bitcoin wordt meer waard dan goud

Tyler en Cameron Winklevoss blijven positief over bitcoin. De tweelingbroers denken dat bitcoin echt het nieuwe digitale goud kan worden…

3 dagen ago