Amerikaans basketbalteam gaat ether minen voor het goede doel

Basketbalteam Sacramento Kings houdt zich met meer bezig dan alleen sport. De club uit de hoofdstad van Californië minet tegenwoordig ook ether voor het goede doel. Dat maakte de organisatie bekend op de webpagina van de NBA, de overkoepelende Amerikaanse basketbalbond.

Minen voor het goede doel

De Kings zijn het eerste sportteam dat cryptocurrency wil minen. Dat doen ze niet alleen, ze werken samen met MiningStore. Alle opbrengsten gaan naar het programma van het goede doel: MiningForGood.

Alle winst uit het miningprogramma wordt gebruikt om de leefbaarheid in zwarte gemeenschappen te verbeteren. Ook worden langdurige beurzen toegekend aan initiatieven die kansen bieden aan jongeren in deze gemeenschappen. Het gaat daarbij om gemeenschappen in de thuisstad van het team: Sacramento.

Vivek Ranadivé, eigenaar van de Sacramento Kings:

Kansen ontstaan wanneer technologie de wereld in staat stelt om complexe problemen op te lossen met innovatie. 

Met dit programma wil hij jongeren in de lokale gemeenschappen ook inspireren om zelf veranderingen teweeg te brengen. Op termijn hoopt hij dat andere sportteams van over de hele wereld het initiatief kopiëren.

Meest innovatieve sportteam van Amerika

De Indiase zakenman Vivek Ranadivé is sinds begin 2014 de eigenaar van het team. Kort na de aankoop maakte hij al bekend dat hij zich met het team niet alleen op basketbal zou focussen. Naast sport investeert het team ook veel in innovatieve technologie. Ranadivé is geen vreemde in de techwereld, hij heeft zijn sporen verdiend als eigenaar van TIBCO Software. 

Het basketbalteam ontving al eerder meerdere prijzen voor hun innovativiteit. Zo ontving het team in 2016 de titel ‘Meest innovatieve sportbedrijf’ uit handen van zakenblad Fast Company.

Vanaf 2014 accepteert het team bitcoin voor betalingen. Met je bitcoins koop je sindsdien van alles bij de Kings: van souvenirs tot wedstrijdkaartjes, alles is mogelijk.

Daarnaast spelen de Sacramento Kings in het groenste stadion van Amerika. Het dak van het stadion is bedekt met zonnepanelen. De panelen op het dak leveren ongeveer 15% van de stroom voor het stadion. De andere 85% komt van een solar farm waarvan het team mede-oprichter is. Ook de ethers worden dus volledig op zonne-energie gemined.

Daarnaast kunnen basketbalfans uit India de wedstrijden van het Amerikaanse basketbalteam live bijwonen via virtual reality.

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.