De meeste Amerikanen die geïnteresseerd zijn in bitcoin zijn reguliere ouders

Grayscale heeft een onderzocht wie die mensen in de VS nou eigenlijk zijn die geïnteresseerd zijn in bitcoin. Een van de conclusies uit het onderzoek is dat er een groeiende interesse is van Amerikanen in Bitcoin als investering. Een verrassende uitkomst is dat de meerderheid van deze geïnteresseerden al ouders zijn. Meerderheid is overigens een understatement, maar liefst zeventig procent zegt al kinderen te hebben.

Ouders zien bitcoin als alternatief

Dit betekent dat veertigers en vijftigers die nu kinderen en jong volwassenen aan het opvoeden zijn, hun ervaring door kunnen geven over financieel beheer en investeringen in cryptocurrency’s. Het feit dat zij interesse in bitcoin tonen, is volgens Grayscale een gamechanger. Ondanks de negatieve krantenkoppen van de media en de negatieve houding van de overheid zien veel Amerikanen bitcoin als een alternatief om waarde in veilig te stellen.

Niet zo jong en hip als gedacht

Het onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met Q8 Research, vroeg 1.100 Amerikanen tussen de 25 en 64 jaar en geeft dus inzicht in hoe de gemiddelde bitcoinhouder eruit ziet. Er van uitgaande dat dit onderzoek enigszins representatief is, kun je een bepaald stereotype ontkrachten. Namelijk het stereotype dat bitcoin vooral voor de jonge, trendy hipsters is.

Het onderzoek toont juist aan dat investeerder van middelbare leeftijd zijn, tot de middenklasse behoren en in voorsteden wonen  (of zoals Amerikanen zo mooi zeggen, suburbans). Of bitcoin nu ook geen hippe en jonge munt meer is, laat het onderzoek in het midden.

Bepaal zelf de grootte van je investering

De reden waarom deze groep zich aangetrokken voelt tot een investering in bitcoin, is dat je zo veel of zo weinig kan investeren als je zelf wilt. Dat kan ook te maken hebben met het inkomen. Zoals gezegd zijn zeventig procent van de ondervraagden ouders en bijna de helft van deze groep, verdient minder dan honderdduizend dollar per jaar. Grayscale trekt de voorzichtige conclusie dat deze groep meer ervaring hebben en toleranter zijn voor risico’s dan gemiddelde beleggers.

Misschien heb je wel eens eerder gehoord van Grayscale, zij maakten eerder bovenstaande reclamevideo. Hierin is de boodschap juist dat jonge hippe mensen overstappen van goud naar bitcoin. Grayscale is dus niet per se objectief als het aankomt op bitcoin onderzoeken. Het is dan ook niet verrassend dat het onderzoek eindigt met de woorden:

Bitcoin is here to stay

Koop Bitcoin

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.