Amerikaanse shutdown ontregelt voortgang Bakkt en Bitcoin ETF

Eerder schreven we dat de shutdown van de Amerikaanse overheid geen invloed heeft op de uitspraak over bitcoin ETFs. Althans, volgens advocaat Jake Chervinsky. Maar de shutdown duurt langer en langer, en het lijkt er op dat dit toch wel gevolgen kan hebben voor bitcoin ETFs en Bakkt.

De shutdown van de Amerikaanse overheid

Er is al heel veel geschreven en verteld over de impasse tussen de Democraten en de Republikeinen. Deze twee partijen staan lijnrecht tegenover elkaar. Hoewel, het lijkt meer op een potje matten tussen de Democraten en Trump, de Republikeinse president.

President Donald Trump wil namelijk een muur bouwen tussen Amerika en Mexico. Daar heeft hij miljarden dollars voor nodig. De Democraten zijn het niet eens dat dit bedrag is opgenomen in de komende overheidsbegroting en gaan dan ook niet akkoord. Daarom zijn verschillende federale overheidsorganen sinds 22 december gesloten.

Een van deze federale overheidsorganen is de Securities and Exchanges Commission, de SEC. Zij beslissen in februari over de bitcoin ETF van Van Eck en SolidX. De verwachting was in eerste instantie dat de shutdown geen gevolgen zou hebben voor medewerkers van de SEC. Ook omdat niemand had verwacht dat de shutdown zo lang zou duren. Inmiddels berichtten media gretig over en recordlengte van de shutdown en dreigt Trump zelfs de noodtoestand uit te roepen, hiermee kan hij de Democraten uit het Congres omzeilen.

Wat betekent dat voor de SEC en beslissingen over Bakkt en ETF’s?

“Ik denk dat de shutdown voor vertraging gaat zorgen,” zegt Vince Molinari van tradingplatform Templum. “Het kan misschien wel weken of zelfs maanden duren  voordat de zaken teruggaan, het kan langer duren, afhankelijk van hoe lang de shutdown van kracht is.”

Gecombineerd met het probleem, merkte hij op, is dat zelfs na het einde van de shutdown, stafleden alles moeten inhalen wat ze tijdens het verlof hebben gemist. Hoewel er niet expliciet wordt gesproken over Bakkt en bitcoin ETF’s, is het aannemelijk dat de shutdown voor vertraging in het proces kan zorgen. Zowel de SEC als de CFTC moeten na de shutdown namelijk alle werkzaamheden weer oppakken, en dat kost tijd.

De SEC zelf is niet bereikbaar voor commentaar, zij hebben een out of office bericht ingesteld.

 


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.