MoneyGram ruilt Ripple voor Bitcoin: Amerikanen kunnen op 17.000 locaties BTC inslaan

Amerikanen met een flinke zak contant geld die bitcoin willen kopen hebben geluk! Afgelopen woensdag kondigde MoneyGram een samenwerking aan met crypto pinautomaten-bedrijf Coinme. Door deze samenwerking kunnen MoneyGram-klanten met contant geld bitcoin kopen.

Bitcoin op steeds meer locaties

Als onderdeel van de samenwerking voegt MoneyGram vanaf deze maand bitcoin als optie toe op 12.000 locaties, vervolgens komen daar nog 5.000 locaties bij in juni.

Met locaties bedoelen we overigens geen pinautomaten, maar fysieke MoneyGram kiosken waarbij klanten hun bitcoins kunnen kopen.

Met contant geld kopen

Consumenten die bitcoin willen kopen via MoneyGram, moeten eerst de Coinme app downloaden. Via deze app kunnen zij een offerte aanvragen om een bepaalde hoeveelheid bitcoin te kopen of verkopen. Aanvaardt de consument deze offerte? Dan ontvangt hij een code om de koers te vergrendelen.

De code is vervolgens vijf minuten geldig en kan aan een MoneyGram-medewerker worden overhandigd. De consument kan contant geld aanleveren en de MoneyGram-mederwerker kan de transactie afronden.

Dit lijkt misschien een omslachtige methode, maar volgens Neil Berquist is er genoeg vraag naar zo’n dienst. Berquist is CEO van Coinme, de partner van MoneyGram.

Volgens Berquist geven miljoenen Amerikanen de voorkeur aan contante transacties, en zijn er ook veel inwoners ‘unbanked’. Dat betekent dat zij geen toegang hebben tot traditionele financiële instellingen. Voor deze mensen zijn de automaten van Coinme een mooie aanvulling.

Amerikanen kunnen nu dus ook bij MoneyGram-kiosken kopen, de toegang tot cryptocurrency wordt nu voor een grote groep makkelijker. Ook Amerikanen zonder technologische kennis kunnen nu bitcoin kopen.

MoneyGram blij met samenwerking

Alex Holmes is CEO van MoneyGram, hij is blij met de samenwerking:

‘Deze innovatieve samenwerking opent ons bedrijf voor een geheel nieuw klantensegement, omdat we de eerste zijn die een crypto-naar-geld model pionieren door een brug te slaan met Coinme om bitcoin te verbinden met lokale fiat valuta.’

Dit is trouwens niet de eerste keer dat MoneyGram een partnerschap aankondigt met een cryptocurrency-partij. Eerder sloot het geldovermaakbedrijf al een samenwerking met Ripple, maar dat liep iets minder goed af. 

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.