Aandelenbeurs Amsterdam biedt cryptocurrency Cardano, Polkadot en Solana aan via ETP Valor

Cryptocurrency wordt steeds toegankelijk voor particuliere en institutionele investeerders. Deze week heeft de Zwitserse vermogensbeheerder Valor Inc. exchange traded products (ETP’s) gelanceerd voor Cardano, Polkadot en Solana.

Door deze financiële producten wordt het makkelijker voor investeerders om in cryptocurrency te investeren, zonder dat ze werkelijk een wallet hoeven aan te maken en crypto hoeven te kopen.

Cardano, Solana en Polkadot

De Zwitserse vermogensbeheerder Valor Inc. is een dochteronderneming van DeFi Technologies Inc. Vanaf 6 april is de handel begonnen in Valor Cardano, Valor Polkadot en Valor Solana op de Euronext-beurzen in Parijs en Amsterdam (uiteraard bekend van de AEX-index). Dit valt te lezen in het officiële persbericht

Volgens de aankondiging:

“De ETP’s zullen particuliere en institutionele beleggers in staat stellen om eenvoudig en veilig blootstelling te krijgen aan de ADA-, DOT- en SOL-tokens via hun bank of makelaar.”

Meer cryptocurrency

Dit is niet de eerste keer dat Valor ETP’s heeft gelanceerd voor cryptocurrency’s. Deze drie worden toegevoegd aan het rijtje Valor Uniswap (UNI), Valor Avalanche (AVAX) en Valor Terra (LUNA), evenals zijn vlaggenschip Valor Bitcoin Zero en Valor Ethereum Zero-producten.

Russell Starr, de CEO van DeFi Technologies:

“Terwijl we ons productaanbod blijven uitbreiden naar nieuwe beurzen, zullen nog meer mensen toegang hebben tot deelname aan een sector die de toekomst van de financiële dienstverlening herschrijft. Beleggers zijn geïnteresseerd in de mogelijkheid om in crypto te stappen wanneer het zichzelf vestigt, en de ETP’s van Valour stellen hen in staat om dat te doen op gereguleerde beurzen die ze kennen en vertrouwen.“

Frankfurt was eerder

In februari deelde DeFi Technologies een ander heugelijk bericht. Vanaf dat moment hebben ze goedkeuring gekregen om Polkadot en Cardano ETP’s te verhandelen op de Boerse Frankfurt Zertifikate AG (Frankfurt Stock Exchange).

Amerika moet wachten

Het meest populaire type ETP is het Exchange Traded Fund (ETF). In de Verenigde Staten hebben verschillende partijen een aanvraag ingediend bij de SEC om een bitcoin ETF te mogen lanceren, waarbij echte bitcoins moeten worden ingeslagen. Vooralsnog zonder succes, de SEC schiet ze een voor een af. Er zijn al wel afgeleide ETF’s goedgekeurd, maar deze is op basis van contracten op bitcoin, niet direct op bitcoin zelf. Deze week werd bekend dat NYSE ACRA en Teucrium een bitcoin ETF op basis van futures mogen aanbieden.

Sinds begin dit jaar hebben Canadese Bitcoin ETF’s juist hebben hun bitcoin bezit verhoogd met 6.594 BTC. Ze hebben nu in totaal 69.052 bitcoin in beheer. De Purpose Bitcoin ETF zag de grootste toename van het bezit in die periode, met een nettogroei van 18,7% tot 35.000 BTC, volgens Glassnode. 

Niet gek dus dat Amerikaanse fondsen zo snel mogelijk een bitcoin ETF willen hosten.  

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.