Analist die Bitcoin crash van mei 2021 voorspelde tempert optimisme over volgende bullrun

De populaire pseudonieme analist Dave the Wave deelt met zijn bijna 140.000 volgers op Twitter dat veel analisten volgens hem te optimistisch zijn over de volgende bullrun. Voorspellingen van een Bitcoin koers van 100.000 tot wel 250.000 dollar vliegen in de rondte. Dave the Wave baseert zich voor zijn (volgens hemzelf) meer realistische voorspelling op zogenoemde Logarithmic Growth Curves (LGCs) om de potentiële Bitcoin koers te voorspellen.

Logarithmic Growth Curves

Het model van Dave the Wave is ontworpen om de lange termijn hoogte- en dieptepunten van Bitcoin te voorspellen, terwijl het de volatiliteit op de korte termijn negeert. Verder geeft de analist ook een directe waarschuwing over modellen die optimistische rechte lijnen trekken in de grafiek.

“Wees waakzaam voor Bitcoin-grafieken met lange termijn voorspellingen die bestaan uit rechte lijnen, kanalen en paralellen die de komende bullrun voorbij zullen komen. Precies dat is wat de meesten tijdens de vorige bullrun heeft misleid”, aldus de analist.

Als we naar de bovenstaande grafiek van Dave the Wave kijken, dan lijkt de handelaar zelf ook nog behoorlijk optimistisch over de Bitcoin koers. Voor het jaar 2026 staat de bovenste rand van het model namelijk boven de 200.000 dollar. Dat zou vanaf de huidige koers van ~30.000 dollar een gigantische overwinning zijn.

Nog steeds in de koopzone

Dave the Wave stelt dat de Bitcoin koers op het moment van schrijven “relatief hoog” staat, na de sterke prestaties die we in 2023 zagen. Ondanks dat zit Bitcoin nog steeds in de koopzone van zijn model. “Ja, de prijs is relatief hoog. Maar Bitcoin zit nog steeds in de LG-koopzone voor investeerders”, aldus Dave the Wave.

Op zich is dat een logische uitspraak als zijn model in 2026 al een koers van ruim 200.000 dollar voorspelt. Er is waarschijnlijk geen investering ter wereld die kan tippen aan het rendement wat je dan zou pakken.

Eerder riep Dave the Wave al dat Bitcoin de bodem al achter de rug heeft en dat het nu een kwestie is van zien hoever de digitale munt kan opklimmen.

Zelf beantwoordt Dave the Wave dat vraagstuk met een koersvoorspelling van ongeveer 150.000 dollar in het jaar 2025. Daar zou waarschijnlijk iedere Bitcoiner wel voor tekenen op dit moment.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.