Analist voorspelt stijging van XRP naar 1.896 dollar

We zien in de crypto-wereld regelmatig bizarre koersvoorspellingen voorbijkomen, maar deze analist spant de kroon. Twittergebruiker Mr. Man voorspelt namelijk een XRP koers van 1.896 dollar op basis van het feit dat Ripple zicht heeft aangesloten bij de International Swaps and Derivatives Association (ISDA). Derivaten zijn financiële instrumenten die hun waarde ontlenen aan een onderliggende activa (aandelen, obligaties, grondstoffen).

Gigantische stijging voor XRP?

De analist in kwestie zegt er meteen bij dat je zijn voorspelling met een korreltje zou moet nemen; wat betekent dat je er niet al te serieus naar moet kijken. Voor zijn voorspelling kijkt Mr. Man naar de potentie die er voor XRP ligt nu Ripple de derivatenhandel instapt.

Als XRP erin slaagt om 10 procent van alle transacties binnen de derivatenwereld te faciliteren, dan zou dat in potentie die gigantische koers van 1.896 dollar op kunnen leveren.

“Op 4 augustus was de market cap van XRP 34,90 miljard dollar. Ervan uitgaande dat XRP 10 procent van de derivatenmarkt zal controleren, die een waarde van 1 quadriljoen (1.000 biljoen dollar) vertegenwoordigt, kunnen we het volgende berekenen.

10 procent van 1 quadriljoen is 100 biljoen dollar.

Als XRP voor 100 biljoen dollar aan transacties verwerkt en de huidige market cap 34,90 miljard dollar is, dan zou de market cap met ongeveer 2.865 keer over de kop moeten.

Uitgaande van de huidige koers van XRP van 0,661742 dollar, kunnen we schatten dat de potentiële XRP koers dan op ongeveer 1.896 dollar uitkomt”, zo schrijft Mr. Man op Twitter.

Ripple en ISDA

De grote vraag is natuurlijk wat de plannen van Ripple zijn bij ISDA, de internationale derivatenvereniging. Op de website van de organisatie staat het volgende bij het profiel van Ripple: “Ripple’s missie is om baanbrekende crypto-oplossingen te bouwen voor een wereld zonder economische grenzen. Door middel van blockchain-technologie stelt Ripple wereldwijde financiële instellingen, bedrijven, overheden en ontwikkelaars in staat om waarde te verplaatsen, beheren en tokeniseren, waardoor grotere economische kansen ontstaan, waardoor de wereld waarde kan verplaatsen, zoals we vandaag de dag ook informatie kunnen verplaatsen.”

Wat dat betreft lijkt het erop dat Ripple een kans krijgt om de infrastructuur van de derivatenmarkt te verbeteren. Zou het dan daadwerkelijk mogelijk zijn dat Ripple straks 10 procent van de derivatenmarkt faciliteert? Dat zou gigantisch zijn voor de XRP koers. Voor nu lijkt het echter nog veel te vroeg om daar conclusies over te trekken.

De kans is aanwezig dat ISDA het vooral als een leuke pilot ziet; waarin Ripple en XRP de kans krijgen om zich te bewijzen. In het verlengde daarvan is het nog veel te vroeg om koersvoorspellingen te doen voor XRP op basis van dit nieuws, maar dat neemt niet weg dat het leuk is om te speculeren.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • korreltje zout..
  De manier waarop dit artikel geschreven is én de schrijffouten die er bij hangen neem ik ook met een korrel zout…

  9 augustus 2023
  • Zeg maar gerust een kilo zout

   10 augustus 2023
 • Dag Tom ik had wat vragen over bitcoins, zou ik jou die mogen stellen. Maar dat doe ik liever via een ander kanaal. Je hebt mijn e-mail. Groetjes Eric Kramer

  10 augustus 2023
 • mmm Ripple heeft 2,5 jaar geleden een ISDA man binnengehaald… dat was geen toeval en ter info …they allready played in the sandbox together…
  Ripple heeft man afgestaan aan AUS om CBCD te ontwikkelen.RIPPLE heeft Rosi Rios binnen de deuren..
  Japan is game Rusland is game ,de connecties met BIS,IMF.. Volante,Metaco… uh connect the dots ,get popcorn,sit back and chill.

  10 augustus 2023
 • 1000 biljoen is geen quadriljoen maar een triljoen.

  11 augustus 2023

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.