Bitcoin in 2021, dit zijn de voorspellingen en verwachtingen van analisten

Het begin van een nieuw jaar brengt veel verwachtingen met zich mee. Prominente crypto-analisten en financiële veteranen doen hun prijsvoorspellingen voor bitcoin voor 2021.

Zes cijfers mogelijk

Sommigen geloven dat de bitcoin koers op schema ligt om een cijfer van zes cijfers te bereiken, terwijl critici zeggen dat Bitcoin geen schijn van kans maakt tegen regelgevende hindernissen. In dit artikel negeren we de critici, het is 1 januari, een dag waarop de kater langzaam plaats moet maken voor hoop en mooie kansen.

De lijst met namen die Bitcoin omarmen is indrukwekkend en groeit, van fondsmanagers Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller tot bedrijven zoals Square en PayPal, en zelfs conservatieve instellingen zoals MassMutual en Northern Trust.Schokkend nieuws

Een analist van Citibank maakte indruk door een koersdoel van 318.000 dollar tegen het einde van 2021 te voorspellen, een prijs die volgens hen niettemin “de zwakste rally” zou zijn die Bitcoin ooit heeft gezien. Catherine Wood, CEO van ARK Invest, heeft haar zinnen gezet op 500.000 USD.

Guggenheim Partners is niet alleen van plan om tot 10% van zijn Macro-fonds van 5,3 miljard dollar aan bitcoin toe te wijzen, maar heeft ook een prijsdoelstelling van 400.000 dollar gecommuniceerd. Het nieuws was zo schokkend voor Bloomberg dat ze een live persconferentie van de FED hebben uitgesteld om Guggenheim’s Scott Minerd verder te bevragen.

Tegen de baas ingaan

Ook is JP Morgan op de een of andere manier het meest optimistisch geworden. CEO Jamie Dimon is al lang een uitgesproken tegenstander van Bitcoin en noemde de cryptocurrency zelfs fraude. Maar nu hebben zijn analisten investeerders gewaarschuwd dat ze bitcoin niet kunnen negeren, ze verwachten een stijging tot 650.000 dollar van de bitcoin koers.

Bloomberg-analist Mike McGlone is ook optimistisch over bitcoin. Door de groeiende institutionele steun zegt McGlone dat bitcoin klaar is om zijn rally voort te zetten tot 2021, de marktkapitalisatie van 1 biljoen dollar te kraken en mogelijk een prijs van 50.000 dollar te zien.

De Nederlandse pseudonieme analist PlanB, tevens maker van het BTC stock-to-flow-waarderingsmodel , verwacht dat bitcoin voor het einde van het jaar 300.000 dollar kan worden. Blockfyre oprichter Simon Dedic heeft zijn 2021 voorspellingen voor bitcoin ook gedeeld. Volgens Dedic zijn de afgelopen drie jaar goed geweest voor cryptocurrency, maar hij betwijfelt of de monsterlijke altcoin-rally in 2017 weer zal plaatsvinden. Dat gezegd hebbende, voorspelt Dedic nog steeds dat Bitcoin 150.000 dollar zal bereiken.

Als je denkt dat de instellingen  nu enthousiast lijken, dan heb je nog niets gezien. Bitcoin-auteur Andy Edstrom zegt hierover: ‘Er zijn niet al te veel miljardairs en bedrijven nodig om de prijs van Bitcoin te veranderen.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Wat als bitcoin al is opgekocht door de overheid? ?? het is een clowne wereld en een gemene wereld vergeet dat niet. diegene die iets maakt of het nieuws uitbrengt zal beloond worden. Ik heb bitcoin weer op 3.500 zien staan. Mmm goed moment voor overheid ?

    1 januari 2021