Bitcoin stijgt snel naar 18.000 dollar door dit patroon, all-time high in 2021?

Het Nederlands elftal speelde gisteren gelijkspel tegen Spanje, maar gelukkig geeft bitcoin wel reden om te juichen. Bitcoin is uitgebroken en is nu op weg naar de weerstand van 16.000 dollar (13.594 euro). Lukt het deze keer wel om de weerstand te breken?

Succesvolle uitbraak

Je kijkt hieronder naar de uurgrafiek van bitcoin. De bitcoin koers maakt sinds 6 november steeds lagere toppen. Op 9 november lijkt de prijs uit te breken, maar toch daalt de koers daarna tot aan de ondersteunign van 15.000 dollar (12.744 euro). Volgens verschillende analisten kwam dit door het nieuws van een succesvol coronavaccin. Bitcoin blijft weerstand vinden bij de schuine trendlijn, tot gisteren.  De koers brak deze keer wel succesvol uit, en is op weg naar 16.000 dollar (13.594 euro). 

Bitcoin kan hoger

Maar bitcoin kan de komende dagen nog hoger mikken. Dat zien we op de vier uurs-grafiek hieronder. De koers vormt daar een oplopende driehoek, of in het engels ascending triangle. Het koersdoel bij zo’n driehoek is zo groot als de opening aan de linkerkant. In dit geval betekent dit dat de koers bij een uitbraak naar 18.366 dollar (15.585 euro) kan gaan.

Op eenzame hoogte

Bitcoin heeft nog één belangrijke taak, en dat is de stevige weerstand rond 16.000 dollar (13.594 euro) te doorbreken. Daarna ligt de weg vrij voor de hoogste koers ooit. Die weerstand zie je op de grafiek hieronder aangegeven met de groene balk. Begin januari liep de koers hier ook tegenaan.

Onze verwachting van bitcoin

Terug naar de vier uurs-grafiek: wat verwachten we van de komende dagen? De koers lijkt al uit de oplopende driehoek te zijn gebroken, maar er wacht nog een horde op 16.000 dollar (13.594 euro). We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Bitcoin komt vandaag boven de oranje lijn uit, en vervolgt zijn weg in de komende dagen richting 18.366 dollar (15.585 euro). Dat is het koersdoel van de oplopende driehoek.

Bearish
De koers vindt weerstand bij de oranje lijn. Zakt bitcoin verder? Dan wordt 15.000 dollar (12.744 euro) opnieuw een niveau om in de gaten te houden.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.