Analyse: aandelenindex lijkt bitcoin mee te sleuren naar beneden

Bitcoin lijkt momenteel nog steeds de ondersteuningslijn van de bearflag vast te houden. Kan dit betekenen dat we dan toch nog eerst een beweging terug gaan zien naar boven voordat de koers een beslissing gaat maken?

In deze analyse werp ik een korte blik op deze bearflag en de weerstandslevels die in het vooruitzicht liggen. Daarnaast pakken we een belangrijke aandelenindex erbij en gaan we kijken wat de huidige trend van deze index voor gevolgen kan hebben voor bitcoin. 

Bearflag

Sinds half juni vormt de bitcoin koers een bearflag. Dit patroon bestaat uit twee evenwijdig oplopende lijnen. De rode lijn geeft weerstand en de groene lijn geeft ondersteuning. 

Op dit moment test bitcoin de groene lijn als ondersteuning. De vraag die dan naar boven komt, is uiteraard of de ondersteuning groot genoeg is om een uitbraak naar beneden te voorkomen. Op dit moment lijkt de groene lijn genoeg ondersteuning te geven, dus is het tijd om naar levels kijken die eventuele weerstand kunnen geven wanneer de koers weer ruimte ziet om groen te kleuren. 

BTC/USD 4H

Allereerst lijkt het 21.600 dollar level enige weerstand te geven. Meerdere 4-uurs candles hebben een poging gedaan om door dit level te breken, maar zonder veel succes. Deze weerstand kunnen we scharen onder de kleine weerstandlevels. Van het 22.700 dollar level verwacht ik daarentegen grotere weerstand. Eerder was dit een behoorlijk groot ondersteuningslevel, en zoals je misschien weet verandert een oud ondersteuningslevel meestal in een weerstand. 

Dit zijn de korte termijn weerstandslevels wanneer een uitbraak naar boven gerealiseerd wordt in de nabije toekomst. Wanneer de koers echt op dreef is, en helemaal richting de 25.000 dollar gaat, dan is de rode oplopende lijn uiteraard een gigantische weerstand die eerst overbrugd moet worden, voordat we überhaupt verder omhoog kunnen gaan kijken. 

Toch ben ik helemaal niet zo zeker dat we zover gaan komen. De aandelenmarkt staat er niet positief bij, en dat betekent ook niet veel goeds voor bitcoin. 

Laten we bijvoorbeeld een blik werpen op de S&P 500: een van de grootste aandelenindexen van de Verenigde Staten. Deze index geeft een belangrijk beeld weer van de ontwikkelingen op de aandelenmarkt aan de hand van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven. 

S&P 500

Als we de wekelijkse grafiek erbij pakken, dan wordt al snel duidelijk dat de S&P 500 gigantische weerstand ondervindt van een aflopende trendlijn. Telkens wanneer de koers deze lijn afwijst, is er een lager laagtepunt in het vooruitzicht. 

SP500 1W

Wanneer er opnieuw een lager laagtepunt komt, dan kun je dit bij een markt als bitcoin ook minstens verwachten. Bitcoin wordt als meer risicovol gezien dan aandelen, dus zal er ook meer rood te zien zijn wanneer een angst op de markt heerst. 

Bitcoin reageert op de ontwikkelingen van de aandelenmarkten. Het is dus heel belangrijk om de aandelenindexen in de gaten om zo nog een completer beeld te krijgen van de koersontwikkelingen van en een eventuele trendommekeer in de toekomst. 


Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en heeft een politieke achtergrond. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. De blockchain-technologieën kunnen oplossingen bieden.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.