Analyse: als Bitcoin dit patroon volgt, kan de koers doorschieten naar all time high

Bitcoin maakt een patroon dat zeer positief oogt, terwijl het wordt verhandeld voor een prijs die 3000 dollar lager ligt dan zijn hoogste punt. Kan BTC binnenkort weer door zijn all time high heen? Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

Het grote plaatje

We beginnen deze analyse met een blik op de wekelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in de koers. Dit is belangrijk om de sterkste prijslevels te zien.

Deze zijn in de grafiek hierboven weergegeven als een groene en een rode zone. De groene zone zorgde een paar maanden geleden voor flinke weerstand, maar doordat kopers steeds hoger inkochten, werd de prijs omhoog gedrukt. Dit resulteerde uiteindelijk in een break, waardoor de munt door kon schieten naar de rode zone.

Daar eenmaal aangekomen ervaarde de munt nauwelijks tot geen weerstand. Maar toen dit level gelipt werd, bekleedde het wel een functie als ondersteuning. De koers van Bitcoin is heel even onder deze prijs geweest, maar de candles sloten weer netjes in de zone. Sindsdien is de munt beetje bij beetje omhoog aan het klimmen en het lijkt alsof BTC een bekend patroon aan het maken is.

Het patroon

Deze is alleen niet te zien op de wekelijkse grafiek, maar daarvoor moeten we gaan kijken naar de 4-uurs variant. Hier staat elke candle voor een periode van 4 uur.

Hier kunnen we ook goed zien hoe de munt een ascending triangle maakt (opwaartse driehoek). Dit patroon is zeer positief en breekt meestal aan de bovenkant. Maar hoe ziet dit patroon eruit?

We spreken van een opwaartse driehoek als de munt gelijkwaardige toppen maakt (blauwe zone) en een oplopende trendlijn eronder heeft (blauwe lijn). Dit zijn twee factoren die dit patroon zijn naam geven.

De reden waarom dit positief is, is omdat kopers de prijs steeds verder omhoog drukken, terwijl er op een gelijke hoogte verkocht wordt. Dit patroon breekt vervolgens meestal aan de bovenkant, want de kopers blijven hoger inkopen, en het aantal verkopers op de gelijke hoogte neemt af. Dit resulteert op een grafiek in een opwaartse driehoek.

Pas als de trendlijn aan de onderkant gebroken wordt, is een verdere daling naar de rode zone denkbaar. Maar als de munt aan de bovenkant breekt, lijkt er weinig tussen Bitcoin en zijn all time high in te staan. Houd deze indicatoren daarom goed in de gaten.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.