Analyse: als kerst-rally zich herhaalt, staat ethereum over twee weken op 7734 euro

Het was een mooie kerst voor ethereum in 2020. Als de koers van ETH dit jaar weer hetzelfde doet als vorig jaar, staan er nog een mooie twee weken op de planning. De koerst steeg vorig jaar 115% in een periode van twee weken.

In de grafiek hieronder is te zien hoe goed ethereum het deed. Vanaf kerstavond was de koers nauwelijks te stoppen. Voordat je een paar keer met je ogen kon knipperen schoot de koers naar boven de 1000 euro, althans zo voelde het. De belangrijke mijlpaal van drie nullen was een mega prestatie voor de nummer twee in de crypto markt.

Waarschijnlijk staat het nog op je netvlies van vorig jaar: een ethereum koers van 481 euro. We kunnen het ons nauwelijks meer voorstellen. Zelfs met black friday krijg je niet zo’n mooie kortingen.

Kerst was het begin van de rally

Een 15% stijging tijdens de kerstdagen was toen nog maar het begin van een gigantische rally. De koers deed daar nog tientallen procenten bovenop naar 115%, met een koers die van 481 naar 1023 euro schoot.

Dit jaar kan het weer gebeuren. Als ethereum het dit jaar weer weet te flikken, kunnen we een koers verwachten van – hou je vast – 7734 euro. De geschiedenis wijst uit dat niks onmogelijk is, al zou het wel onwaarschijnlijk zijn dat de koers precies hetzelfde gaan doen. Menig ETH-investeerder zou al blij zijn als ethereum met één derde van deze kracht de kerst verlaat.

7734 euro op 6 januari

In de grafiek hierboven is dit scenario gevisualiseerd. We hebben 14 dagen vanaf kerstavond om dit target te raken. Als dit gebeurt, zou de prijs op 6 januari boven de 7000 euro moeten staan.

Laten we hopen dat deze kerst al hetzelfde is als vorig jaar: een stijging van 15% vanaf nu tot tweede kerstdag. We zullen dan wat minder omkijken naar onze familie, en wat meer naar ons portfolio, maar een goede kerst wordt het in dat geval zeker.

 


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.