Bitcoin breekt uit driehoek van gisteren, veel nieuwe bitcoiners

Las je gisteren onze analyse, dan kon je er al op inspelen. Bitcoin is uitgebroken, en is nu op weg omhoog. Echt spannend is het nog steeds niet, maar komt de grote klapper later deze week? Laten we maar snel de grafieken induiken!

Bitcoin is uitgebroken

Je kijkt hieronder naar de uurgrafiek van bitcoin, uitgedrukt in dollars. Gisteren schreven we dat de bitcoin koers zich in een driehoek bewoog. Afgelopen nacht is het gelukt om uit deze formatie te breken. De prijs testte de bovenste lijn, en stuiterde vanaf daar weer omhoog.

Het koersdoel is zo groot als de ‘opening’ van de driehoek aan de linkerkant. Volgt bitcoin de technische analyse? Dan kan de koers op korte termijn naar ongeveer 11.140 dollar (9.487 euro). Dat komt overeen met de weerstand van 19 september, links op de grafiek.

Lange termijn nog steeds onbepaald

Op de uurgrafiek ziet de koers van bitcoin er spectaculairder uit dan op de daggrafiek. Als je goed kijkt zie je de driehoek waarin bitcoin zich de afgelopen dagen heeft bewogen. Maar ondertussen beweegt bitcoin nog steeds in een grotere driehoek, die we gisteren ook hebben besproken.

Gisteren schreven we ook dat de koers in een nog grotere driehoek aan het bewegen is. Die zie je hieronder, met daarin de kleine driehoek. Positief is nu wel dat bitcoin op weg is naar de bovenste blauwe lijn. Lukt het om uit die lijn te breken? Pas dan kunnen we verder kijken, bijvoorbeeld naar 15.000 dollar (12.786 euro). 

Veel nieuwe bitconers

Soms helpt het ook om naar indicatoren buiten de bitcoin koers te kijken. Hieronder zie je bijvoorbeeld het 7-daags voortschrijdend gemiddelde van nieuwe bitcoin wallets afgebeeld met de dikke oranje lijn. De zwarte lijn is de bitcoin prijs, gekeken vanaf juni vorig jaar tot en met nu. 

Opvallend genoeg stijgt de oranje lijn terwijl de prijs zijwaarts beweegt. Dat gebeurt niet vaak, meestal verschijnen nieuwe spelers op de markt wanneer de prijs hard stijgt of daalt.

In juli steeg het aantal nieuwe spelers ook toen de prijs zijwaarts bewoog. De prijs reageerde later pas door te stijgen naar 12.000 dollar (10.227 euro).  Gaat dat deze keer ook gebeuren?

Wat kunnen we van bitcoin verwachten?

Je kijkt hieronder naar de vier uurs-grafiek van bitcoin. De koers is uit de kleine driehoek gebroken, en dat is positief. Toch zijn er ook gemixte signalen. De laatste kaars op de grafiek laat namelijk een shooting star zien. Die herken je aan de lange streep met aan de onderkant een klein gekleurd balkje. Zie je deze kaars na een stijging, dan kan dat juist een teken zijn dat de koers weer gaat dalen.

Daarom beschrijven we twee scenario’s, zodat jij op alles voorbereid bent! We kijken naar een bullish (positieve) en bearish (negatieve) uitkomst.

Bullish
Lukt het bitcoin om verder te stijgen? Dan is in eerste instantie 11.140 dollar (9.487 euro) het doel. Daarna komt 11.240 dollar (9.575 euro) in beeld, de bovenkant van de grote driehoek.

Bearish
Als bitcoin daalt, dan kan 10.360 dollar (8.826 euro) een ondersteuning vormen. Dit komt overeen met de onderkant van de grote driehoek.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Wat een bullshit wordt hier verkondigd

  1 oktober 2020
 • Mooie analyse Frank

  1 oktober 2020
 • Zo als steeds met de analyse: ze weten het niet wat gaat gebeuren en zullen het nooit weten. Grafiekjes hier en daar… Veel uitleg die op niks trekt.
  De koers stijgt, blijft hetzelfde, of daalt… Wordt telkens opnieuw gezegd… Je bent hier totaal niets mee.

  2 oktober 2020
 • Grappig. Vandaag gestart, maar ik snap er nogsteeds niks van. Ondanks vermoeden van klein verlies, omdat mijn inzet 00.1 is, vind ik het spannen en interessant. Natuurlijk in de hoop , dat ik het binnenkort wel onder de knie krijg.

  2 oktober 2020