Analyse: Bitcoin aangekomen bij 20.000 dollar

Het is nu toch echt aan het gebeuren: bitcoin daalt naar de zone van de all time high uit 2017. Hier is de koers niet meer geweest sinds eind 2020. Dit was destijds het begin van de bullmarkt, waarin bitcoin naar 69.000 dollar bewoog. Wat gaat bitcoin doen op dit cruciale punt?

Support vinden

Het belangrijkste is dat bitcoin hier ondersteuning zal vinden. Dit is een logische plek daarvoor, aangezien de koers eerder nog niet terug kwam toen deze zone brak in december 2020. Dit omschreven we ook in verschillende scenario’s in mei.

BTC/USDT 1W

Zoals we kunnen zien in bovenstaande grafiek, was de support rond 30.000 dollar niet genoeg om bitcoin sterk te houden. Door de flinke daling van afgelopen twee weken begeeft de prijs zich net boven de zone rond de 20.000 dollar. Als bitcoin hierboven blijft, zal de munt zich de komende tijd tussen deze twee paarse zones blijven begeven.

Een alternatief is wel eng; bitcoin zakt door de all time high van 2017. Op dit moment lijkt dat onwaarschijnlijk, aangezien vorige toppen vaak hebben gediend als ondersteuning. Als bitcoin door een vorig hoogtepunt beweegt, komt het vaak terug op deze prijs om verder te bewegen.

Om meer te kunnen zeggen wat bitcoin op dit punt gaat doen, zullen we inzoomen naar de 4-uurs grafiek. De zone’s zijn hetzelfde als de eerste grafiek. De candles zijn alleen anders: die zijn hier 4 uur per stuk, in plaats van 1 week.

Tot nu toe zien we nog geen sterk teken dat bitcoin hier support zal vinden, en dat is ook niet heel gek. De all time high van 2017 lag op een koers van 19.798 dollar. Dit is nog 700 dollar verwijderd van de huidige prijs. Het is daarom aannemelijk dat deze koers bereikt wordt, voordat bitcoin ondersteuning zal vinden.

Vanuit hier wordt het ‘ride or die’ voor bitcoin. Wanneer de koers een support vindt, kan de koers zich voor lange tijd weer tussen 20.000 en 30.000 gaan bewegen. Maar als dat niet gebeurt, kunnen we in een grote crypto sleur raken. De hype is al verdwenen en op die manier zullen veel investeerders – die nog nooit zulke dips hebben gemaakt – gaan twijfelen.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Bankrun in cryptoland.
  Waar zijn ze,die voorspellers van fantastisch leven met de crypto’s?
  Je hoort ze niet meer.

  15 juni 2022
  • we zou steun zijn op 44k, 40k 36k en 30k… en nu 20k, sure

   16 juni 2022
 • Goed verhaal.

  15 juni 2022
 • Gezamenlijk alles verkopen en op +-3k terug inkopen , zo worden we allemaal rijk . Jan met de pet incl.

  15 juni 2022
 • Ik lees vooral “toen was het de piek, dus zal dat als support dienen want.. want piek.. dus onwaarschijnlijk”.
  Dit is allemaal wel erg eenzijdig positief en er word blindgestaard op successen in het verleden, letterlijk.
  Terwijl het nu helemaal niet logisch is dat het plots stijgt, het zal eerder verder wegzakken puur kijkend naar de loodrechte kaars naar beneden.

  Noem mij immers eens waarom het zou moeten of kunnen stijgen? Al zou het maar bijvoorbeeld met 10% zijn.

  Er is geen reden die ik kan bedenken dat beleggers straks zeggen “ja hey we beleggen er weer in jongens!”.

  Ik zie dit nog eerder met een ETH gebeuren als het volledig switcht naar PoS, ergens dit jaar (augustus?) dan dat bitcoin opeens weer toeneemt qua “waarde”.

  15 juni 2022
 • Wat de crypto munten betreft, even terug naar de basis, de waarde wordt bepaald door wat de volgende koper er voor bieden wil. Dus hoe de volgende koper overtuigen dat er weer een volgende koper zal zijn die er meer voor wil bieden.
  Hoe lager er gekocht kan worden hoe gemakkelijker de kans dat dit lukt.
  Grote kopers zullen daar een rol in spelen, maar die zijn ook verkopers. Het is zoals een kat die om de hete brij draait, bang de mond te branden. Er komt een ogenblik dat men kan happen maar moeilijk te bepalen wanneer. Maar het blijft de volgende koper die de prijs betaald.
  Door de hogere renten zijn er echter meer mogelijkheden om veiliger te beleggen.
  Dit wil zeggen er zijn minder kopers en dat gaat ook op voor grote beleggers die zich ook moeten verantwoorden.
  Als daar grote verliezen geleden worden zal men niet zo gemakkelijk een tweede keer in crypto beleggen.
  Mogelijk willen die hun verlies beperken en verkopen ze nu, en niet alleen de grote belegger.

  16 juni 2022
 • Waarom gaan al deze reaguursels geen advies geven. Jullie weten het zo goed te vertellen allemaal. Allemaal negatief maar allemaal artikels over bitcoin lezen op het internet hahahahah

  16 juni 2022
 • Waarom gaan al deze reaguursels geen advies geven?! Jullie weten het zo goed te vertellen allemaal. HAHAHAH

  16 juni 2022
 • Ben wel een beetje klaar met zogenaamde kenners die zich blindstaren op de technicals in de grafieken. Head en shoulders, 4 hour average, RSI. Niemand die praat over de echte reden waarom Crypto weer hard onderuit is gegaan afgelopen week. Dat is namelijk dat het vertrouwen van de grote instanties en gebruikers weg zakt. Laatst TerraLuna, nu weer Celcius die alles hebben geblokkeerd. Geen hond die daar zijn geld van terugziet. En als ze wel weer aan hun crypto kunnen dumpen ze alles of proberen het weg te sluizen naar een ander. Vergeet het dus maar. Als dat nieuws uitkomt reken dan maar op een terugval naar 14k als het niet lager gaat. Oh en dan natuurlijk 3AC. Staat ook gewoon op omvallen. Je wil niet weten hoeveel grote investeerders en whales er “overleveraged” en bij de huidige prijzen al met margin calls te maken hebben. Als de koers nog verder daalt worden dat er alleen maar meer met als gevolg weer een deuk in het vertrouwen van users… Dan hebben we nog de Fed. Nu was het 0,75 maar vergeet niet dat het volgende maand nog eens 0,75 is! Ondertussen is de 30 year morgage interest al 6,5% in USA. Die recessie gaat nog maanden duren. Reken maar op een bloedbad. En Crypto zal voorop lopen omdat er nu eenmaal minder/niets gereguleerd is. Die recessie loop pas op zijn vroegst in december af. BTC en andere Crypto zakken dus nog minstens 5 maanden. Wat is de bottom wordt er telkens geroepen. Nou de Bottom zou gewoon echt wel eens 3k kunnen zijn. Het is een zinkend schip mensen. En dan noemen ze je maar een rat, maar dat schip kun je beter verlaten dan er samen mee ten onder gaan.

  17 juni 2022