Analyse: bitcoin geeft altcoins wat ademruimte

Bitcoin lijkt de afgelopen dagen tot rust te komen. De bitcoin dominantie in de markt daalde, terwijl bitcoin rond hetzelfde niveau bleef hangen. De markt nam opgelucht adem en dit gaf veel altcoins de tijd om vrij te bewegen.

Dominantie levert in

Sinds bitcoin de weerstand brak rond 45.000 dollar (41.000 euro), is de koers om en nabij gelijk gebleven. Dit was een fijne bijkomstigheid voor mensen die in altcoins investeren. Bitcoin is namelijk nog steeds marktleider, en neemt andere coins mee omhoog of omlaag bij elke beweging. Wanneer de reus aan het slapen is, dansen de altcoins in het rond. Dit was ook te zien aan de bitcoin dominantie.

BTC.D 1D

Aan deze grafiek kan je aflezen hoeveel procent van de markt uit bitcoin bestaat. De afgelopen week daalde deze dominantie met 3,4%; dit is de hardste daling van de dominantie sinds januari van dit jaar. Op dit moment is ongeveer 42% van de markt vertegenwoordigd door bitcoin. Dit betekent dat altcoins (en stablecoins) de afgelopen dagen wat gebied hebben gewonnen.

Zoals benoemd hangt bitcoin een beetje vast, maar gelukkig wel boven de huidige support. Daardoor is het nog steeds aannemelijk dat bitcoin richting de weerstand van 52.000 dollar (47.400 euro) zal bewegen. In de onderstaande grafiek zien we dat kopers de prijs boven de support willen houden.

BTC/USDT 1D

Aan het rangen

Om wat accurater te zijn over bitcoin op korte termijn, moeten we een kleinere timeframe erbij pakken – in plaats van de dagelijkse grafiek hierboven. Daarom gaan we kijken naar de bitcoin grafiek van 4-uur candles.

BTC/USDT 4H

Daarin kunnen we zien dat bitcoin niet per sé omhoog of omlaag beweegt. In een eerdere analyse, zei ik dat bitcoin even zijwaarts kan bewegen, waarbij ik de levels noemde tussen 45.000 en 52.000. Echter, er lijkt nu een range gemaakt tussen twee andere prijzen. In de grafiek hierboven zien we twee levels waartussen bitcoin zich op dit moment begeeft; 48.200 en 44.200 dollar (43.900 en 40.200 euro).

Hoe langer bitcoin zich hiertussen beweegt, des te meer ruimte altcoins krijgen. Let wel: bij een beweging buiten deze niveau’s kunnen altcoins flink inleveren tegenover bitcoin. De koers van bitcoin zit er ongeveer middenin, dus een beweging daarbuiten kan nog even op zich laten wachten.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.