Analyse: bitcoin begint de week goed en stijgt 8% (in 8 uur tijd)

De week is weer voorbij, en dat betekent dat we weer kunnen kijken naar de wekelijkse candle van bitcoin. De marktleider zakte zo diep als 18.900 dollar, maar herpakte zich vrijwel direct. Hierdoor heeft één bitcoin nu een prijs van 22.200 dollar.

De week begint positief

De koers van bitcoin kent al een aantal weken geen grote bewegingen omhoog of omlaag meer. Hij leek vast te roesten rond een prijs van 20.000 dollar, maar sinds vanochtend lijkt de cryptomunt er weer zin in te krijgen. Bitcoin steeg maar liefst 8% in een periode van 8 uur, waardoor de week al meteen fel groen kleurt.

In de bovenstaande afbeelding zien we de grafiek van bitcoin, waarbij elke candle staat voor 1 week. Daar is goed te zien hoe de wekelijkse candles tot rust komen op een belangrijke plek: dezelfde koers als de all time high van 2017. Dit zou daarom een perfecte plek kunnen zijn om uit de neerwaartse spiraal te breken en wat positiviteit in de markt te brengen.

Relatieve kracht

Er is, naast deze cruciale plek, ook een ander teken waardoor er een trendverandering kan plaatsvinden. In de grafiek staat onderin het paarse vlak een indicator genaamd de Relative Strength Index (RSI). Deze paarse lijn vertegenwoordigt de sterkte van de afgelopen 14 candles. In dit geval dus de wekelijkse candles.

Deze indicator heeft een schaal van 0 tot 100, die aangeeft hoe sterk de kracht is van de candles. Wanneer de indicator onder de 30 komt, noemt men dat het ‘oververkochte’ gebied. Dit is een plek waarbij er een prijsverandering plaats kan vinden.

Op dit moment is de RSI net onder de 30 gekomen, maar beweegt zich daar nu weer boven. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2018 – bij een koers van 3.200 dollar – en bitcoin is daar nooit meer teruggekomen. Het is hierdoor mogelijk dat bitcoin eindelijk een bodem heeft gemaakt na de lange daling.

8% in 8 uur

Dit komt mede door de positieve afsluiting van vorige week, waardoor bitcoin boven de support zone bleef. Het is nog niet zeker of bitcoin dit volhoudt, maar de week gaat al erg goed van start. De koers maakte namelijk een stijging van 8% in een periode van 8 uur. Dit is te zien in de onderstaande grafiek, waarbij elke kaars 4 uur representeert.

Sinds het begin van deze week gaat het dus goed met bitcoin. De koers stijgt, de ondersteuning is behouden, en het begint er eindelijk een beetje op te lijken dat bitcoin de neerwaartse trend zal veranderen.

Als bitcoin toch een week onder de paarse zone weet te sluiten, dan wordt het pas tijd om pessimistisch te worden. In het andere geval hebben we een paar mooie weken in het verschiet.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.