Bitcoin analyse: wat kan de maand november ons vertellen?

Gisteren is de maandelijkse candle van Bitcoin gesloten. Wat kan dit zeggen in combinatie met de rest van de grafiek? Vandaag gaan we kijken wat de komende maandelijkse candle voor ons in petto heeft. Om te beginnen kijken we daarom naar de maandelijkse grafiek.

Maandelijkse grafiek voorspelt niet veel goeds

Zoals sommigen van jullie wel weten, is de maandelijkse candle belangrijker dan de wekelijkse. Daarom bekijken we deze eerst. In de onderstaande afbeelding zien we de Bitcoin-grafiek waarbij elke candle 1 maand is.

Hier zien we in één oogopslag de drie levels die in het verleden belangrijk waren voor Bitcoin. Helaas kunnen we constateren dat het de munt niet is gelukt om vóór 1 december boven de blauwe zone te sluiten.

Het was positief dat de mogelijkheid bestond dat Bitcoin hierboven sloot (van ongeveer 17.500 dollar), maar de koers zit er niet ver vanaf. Helaas zit de koers niet boven dit level, waardoor de kans significant groter is dat de Bitcoin koers nog even naar beneden gaat (naar de onderste blauwe zone). De maandelijkse candle van december staat dan ook in het rood, wat dit voorgevoel bevestigt.

Toch zijn we nog niet eens 48-uur bezig met deze candle, en kan er nog een hoop gebeuren. De koers is zo dicht bij de blauwe zone gesloten, dat dit wel eens een zogenaamde ‘fake-out’ kan zijn, waarbij menig investeerder voor de gek wordt gehouden. Om dit beter te kunnen analyseren, pakken we ook even de wekelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 7 dagen.

Wekelijkse grafiek geeft hoop

De wekelijkse grafiek van Bitcoin ziet er ook niet heel goed uit, maar er is wel iets wat ons hoop kan bieden. De wekelijkse candles lijken namelijk de daling af te remmen. Zoals je kan zien in onderstaande afbeelding, is de wekelijkse candle van Bitcoin zelfs in het groen (met nog maar 3 dagen te gaan).

Het zou al helemaal bullish zijn als de koers met de wekelijkse candle boven deze weerstand kan sluiten. In dat geval zou zo’n fake-out – die we hierboven bespraken – bevestigd zijn. Dit zou erg positief zijn voor de koers, aangezien de prijs daarna omhoog zal gaan.

Helaas is het nog niet zo ver en moeten we de wekelijkse candle eerst afwachten. Het is altijd mooier om groene candles te zien en te voorspellen, maar in de wereld van crypto moeten we realistisch blijven. In het verleden is het vaker voorgekomen dat Bitcoin daalt na een ondersteuning te verliezen. Dit is nu ook het geval, maar hopelijk zit de koers ons nu ‘te foppen’.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.