Analyse: Bitcoin door weerstand van 20.500 dollar, is nu 29.000 dollar in zicht?

Bitcoin maakte de afgelopen twee dagen een stijging van meer dan 9%. Dit mocht ook wel na een lange periode van zijwaartse beweging. Op dit moment is Bitcoin met deze beweging zelfs door een belangrijke weerstand gebroken van 20.500 dollar. Hoe staat de munt ervoor, en welke levels kunnen we nu verwachten?

Analyses van deze week

Om te beginnen pakken we de grafiek van maandag erbij, waarbij elke candle voor 4 uur staat. Hierin vertelde ik dat Bitcoin een belangrijke trendlijn had gebroken en dat de koers waarschijnlijk naar 20.500 dollar zou bewegen. Dit is inmiddels gebeurd en de koers zit op het moment van schrijven zelfs daarboven.

In de bovenstaande grafiek zien we dat Bitcoin een mooie beweging omhoog heeft gemaakt na het breken van de blauwe lijn. De koers kreeg vervolgens weerstand op een belangrijk punt, maar wist daar toch boven te bewegen. Op dit moment zitten we dus boven de 20.500 dollar, en zoals ik in die vorige analyse ook al vertelde, is dit een teken dat de cryptokoning waarschijnlijk verder omhoog gaat.

Het is op dit moment belangrijk dat Bitcoin die bovenste blauwe zone als ondersteuning gaat gebruiken. Zoals je kan zien is er al één rode candle geweest die een reactie op deze zone heeft gegeven, dus dat is al een goed voorteken.

Naar 29.000 dollar?

Nu we eindelijk weer wat positiever naar de koers kunnen kijken, is het goed om te kijken waar Bitcoin zijn volgende weerstand zal vinden. Hiervoor pakken we de wekelijkse grafiek erbij van dinsdag, waarin we analyseerden of Bitcoin eerst naar 12.000 dollar of 29.000 dollar zou gaan. In deze grafiek staat elke candle voor 7 dagen.

We zien in deze grafiek de koers die helemaal teruggaat naar augustus 2017, en sinds deze datum zijn er drie belangrijke (blauwe) zones ontstaan. De bovenste zone ligt net boven de 29.000 dollar. Dit was de plek waar bitcoin doorheen zakte in de dip van juni 2022.

Voorheen was dit level belangrijk als ondersteuning voordat we naar de all time high gingen van 69.000 dollar. Helaas is dit level verloren als support. Maar omdat dit level zo belangrijk is geweest in het verleden, kan deze plek daarom wel weerstand bieden als we hier terugkomen. Het is daarom een logische plek om daar een volgend target te stellen.

29.000 dollar niet de enige weerstand

Er daarnaast nog één plek waar Bitcoin afgewezen kan worden voordat dit gebeurt. Hiervoor gaan we kijken naar de oranje lijn in bovenstaande grafiek. Bitcoin kreeg namelijk een kleine opleving in augustus, maar daalde nadat het de 25.000 dollar bereikte. Dit is dus inmiddels ook een punt van weerstand geworden.

In beide gevallen (25.000 of 29.000 dollar) zou Bitcoin met minimaal 20% stijgen. We kunnen niet met zekerheid zeggen dat dit zal gebeuren, maar de grafieken en het sentiment zien er wat vrolijker uit dan afgelopen week. Het is daarom niet gek om te denken dat de Bitcoin koers weer een opleving krijgt na een van de langste periodes van zijwaartse beweging.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Ik heb ook gedroomd dat bitcoin zal nog deze jaar 40.000 en 50.000 dollars tikken.
    Wat a 😂

    27 oktober 2022