Bitcoin nieuws

Analyse: Bitcoin gaat weer een tijdje zijwaarts

De week is weer bijna voorbij en Bitcoin staat nog steeds rond dezelfde prijs als waar het maandag begon. Er zijn dus alweer twee weken geweest waarin de munt nauwelijks bewoog. Dit brengt ons bij de vraag: gaat Bitcoin weer een periode zijwaarts?

Het grote plaatje

Om dit te analyseren pakken we eerst het grote plaatje erbij: de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen. We zien hier de drie belangrijkste levels voor Bitcoin op dit moment, weergegeven als blauwe zones. Dit zijn plekken waar de koers van Bitcoin in het verleden vaker op reageerde.

Zoals je kan zien, zijn we twee weken geleden – met die gigantische rode candle – door de middelste zone heengezakt. Dit bracht een hoop angst met zich mee en sommige analisten dachten dat we meteen terug zouden zakken naar de onderste blauwe zone. Bitcoin heeft namelijk nauwelijks ondersteuningen tot dit level.

Gaan we zijwaarts?

Bitcoin kan een poging gaan wagen om weer boven de middelste zone uit te komen om verdere daling te voorkomen. Maar, als we iets meer inzoomen op de grafiek, zien we dat Bitcoin op dit moment in een zijwaartse beweging zit. Dit gebeurt vlak onder de middelste blauwe zone.

Dit kunnen we het beste zien op de 4-uurs grafiek, die vaak wordt gebruikt om korte termijn voorspellingen te doen. In de onderstaande grafiek zien we de middelste blauwe zone, en daarnaast nog twee oranje lijnen. Dit zijn de levels waar Bitcoin nu tussen beweegt.

Wat kunnen we de komende dagen verwachten?

Het is aannemelijk dat Bitcoin dit nog doorzet, omdat zijwaartse bewegingen vaak na een daling ontstaan. Dit kan dus nog even duren. Het verleden leert echter dat een lange zijwaartse periode zorgt voor veel momentum. Je kan het dan zien als het ‘opladen’ voor een grotere beweging.

Als de koers zich hier zal opladen, betekent dit wel dat Bitcoin niet veel verder omhoog gaat in de komende dagen. Maar om een opwaartse trend te starten, zou een wekelijkse candle van Bitcoin boven deze blauwe zone uit moeten komen – of in ieder geval boven de oranje lijn van 18.199 dollar. Maar dit kan nog een lange periode op zich laten wachten.

Let wel op dat de koers het onderste oranje level niet verliest. In dat geval zou het betekenen dat er weinig ondersteuning is tot de onderste zone van ongeveer 12.000 dollar. Dit is een koers waar veel Bitcoiners niet heel erg gelukkig van worden, tenzij ze genoeg fiat in hun zak hebben om meer BTC bij te kopen.

Deel
Kasper Wienk

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Recente artikelen

Crypto recap 2 februari: ETH en BTC stijgen na renteverhoging, en Bitcoin geaccepteerd in Zuid-Afrika

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij…

5 uur geleden

Ex-adviseur Chinese centrale bank: heroverweeg crypto-ban

Huang Yiping, een voormalig adviseur van de People's Bank of China (PBoC), vindt dat de…

6 uur geleden

Bitcoin analyse: mogelijk meer groene candles in het vooruitzicht

In mijn analyse van afgelopen dinsdag bespraken we twee scenario's: een bullish en een bearish…

8 uur geleden

Zuid-Afrikaanse retail-gigant accepteert Bitcoin in 1.628 winkels door het hele land

De Zuid-Afrikaanse boodschappenboer Pick n Pay accepteert vanaf nu Bitcoin-betalingen via het Lightning Network in…

11 uur geleden

Meta CEO Zuckerberg blijft ondanks verlies van 13,7 miljard dollar geloven in de Metaverse

Het Meta van CEO en oprichter Mark Zuckerberg blijft ondanks een verlies van 13,7 miljard…

11 uur geleden

Bitcoin, Ethereum en andere crypto’s stijgen na renteverhoging Verenigde Staten

Bitcoin steeg vannacht heel even naar 21.800 euro en Ethereum was vannacht zelfs 1540 euro…

14 uur geleden