Analyse: Bitcoin heeft moeite bij resistance van 45.000 dollar

Bitcoin doet het geweldig afgelopen dagen. De koers steeg 20% in de afgelopen vijf dagen. Ondanks dat het er erg rooskleurig uitziet, is de prijs nu op een punt aangekomen waarbij bitcoin het een beetje moeilijk krijgt.

40.000 dollar overwonnen

In onderstaande grafiek (dagelijkse chart) zijn twee gele zones aangegeven. De onderste zone heb ik al meerdere keren hebben gebruikt in mijn analyses. De reden waarom ik deze gebruik is omdat dit level in heel 2021 erg vaak als support en resistance heeft gediend. De 40.000 dollar (35.000 euro) was een belangrijk niveau om te overwinnen, en de koers van bitcoin beweegt nog steeds boven dit level.

De bovenste zone ligt rond de 45.000 dollar (39.500 euro). Dit is wat moeilijker te zien, want dit is een kleine support zone. Dit betekent niet dat dit level minder belangrijk is, maar juist dat er hierdoor specifieker geanticipeerd kan worden. In onderstaande chart is daarop ingezoomd in de vorm van een 8-uurs chart, zodat het beter is te zien.

Iedereen kan het vast nog heugen toen bitcoin dit level brak. Het viel precies samen met de nieuwjaarsborrels, waardoor crypto investeerders niet echt een goed begin van 2022 kende. Het breken van deze support, zorgde ervoor dat de prijs van bitcoin – na een kleine bounce op de 40.000 dollar – doorzakte naar 33.000 dollar (29.000 euro).

Support/resistance-flip

Op dit moment zien we dat bitcoin moeite ervaart met dit level, wat voorheen ondersteuning bood. Dit noemt men een support/resistance-flip, wat betekent dat de voorgaande support nu als een resistance zal dienen. Helaas is dit bearish nieuws voor de korte termijn.

In bovenstaande grafiek zie je de 8-uurs grafiek van bitcoin. De weerstand die bitcoin bij de 45.000 dollar ervaart is hier beter te zien. Een support/resistance-flip is bearish, maar gelukkig ligt er onder de resistance al een ondersteuning van de grote gele zone. Het is aannemelijk dat bitcoin eerst deze zal opzoeken, alvorens verder te bewegen.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.