Analyse: Bitcoin heeft nog geen bodem gevonden …

Gisteren heeft de Bitcoin koers bewezen dat de bodem nog niet gevormd is. De koers zakte net onder het dieptepunt van vorige week, dat op de 15.600 dollar lag. Dit laat ons zien dat de neerwaartse trend nog niet over is, en het is dus belangrijk om het vandaag te hebben over de ondersteuningslevels die deze daling een halt kunnen toeroepen. 

Hoe komt het dat de koers weer daalt?

In de vorige analyse heb ik de symmetrische driehoek besproken die we op de grafiek gevormd zagen worden. Hierbij kwamen we tot de conclusie dat deze driehoek een continuation patroon is: de koers breekt vaak uit in de trendrichting. In dit geval kwam de koers vanuit een daling in deze driehoek, en zoals je ziet is Bitcoin ook naar beneden uitgebroken uit dit patroon. 

Niet lang na het uitbreken uit deze driehoek, was een lager dieptepunt een feit en is de koers op zoek naar stevige ondersteuning. In eerdere analyses heb ik het vaak gehad over het 13.800 dollar level dat hier een belangrijke rol in kan spelen. Hier heb ik een aantal redenen voor. 

Het is goed om als eerste te benoemen dat de koers onder de 300 Week SMA is geraakt (oranje lijn in de grafiek hieronder). Dit is een heel belangrijke ondersteuningsindicator die de afgelopen 300 weekkoersen bij elkaar optelt, en het gemiddelde neemt. In de geschiedenis van Bitcoin heeft deze indicator zich bewezen als ondersteuning, en de koers is dan ook nog nooit onder deze lijn geraakt. 

Deze bearcycle heeft echter een uitzonderingspositie ingenomen. De afgelopen weekcandle is volledig onder deze belangrijke ondersteuning gesloten. Zoals je misschien weet, verandert een te zwak gebleken ondersteuning vaak in een weerstand en kunnen we dus toekomstige weerstand verwachten van deze lijn. 

BTC/USDT 1W

Welke ondersteuning blijft over?

Om deze vraag te beantwoorden heb ik een tweede indicator erbij gepakt. Ik heb het dan over de 400 Week MA. Hierbij wordt niet het gemiddelde genomen van de 300, maar de 400 weekkoersen. Er ontstaat opnieuw een lijn, en in dit geval is deze blauw gekleurd. Stort de koers nu in een keer naar beneden, dan zal Bitcoin deze lijn rond de 13.800 dollar tegen gaan komen. 

In eerdere analyses heb ik benoemd dat dit een gigantisch belangrijk level is. 4 jaar geleden heeft de Bitcoin koers dit level namelijk een aantal keer afgewezen als weerstand. Enige ondersteuning kunnen we hier dus zeker van verwachten. Nu komt de koers dus ook precies de 400 Week MA tegen rond de 13.800 dollar, en dit maakt dit level nog interessanter. 

De Bitcoin koers is slechts 12% verwijderd van dit level. Dit kan gemakkelijk binnen een paar dagen gerealiseerd worden. Blijft Bitcoin de komende dagen dalen, houd dan de 13.800 dollar goed in de gaten. Hier kunnen we zeker een stevige opwaartse beweging uit verwachten. 


Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en heeft een politieke achtergrond. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. De blockchain-technologieën kunnen oplossingen bieden.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Het lijkt op iets dat het niet is namelijk een betrouwbaar muntsysteem, het is doordacht in de markt gezet, maar iedereen die wat langer in deze wereld rondloopt ziet ook dat het een lege ballon is die tot grote hoogte was opgeblazen en nu langzaam leeg loopt, gelukkig voor diegene die er nog uit wil langzaam zodat er misschien nog wat te redden valt . Alles wat er nu nog over gezegd word is pure speculatie en snijdt totaal geen hout, dus kijk naar de beurs naar de echte bedrijven die gemiddeld 20% zijn gezakt en de financials zelfs 80%, koopwaardig en misschien goed om je bitcoin verlies goed te maken komend jaar.

    22 november 2022
  • nog steeds geen bodem…. wat een ongelofelijk slechte analyse.
    wat jullie hier al maanden verkondigen is de grootste onzin.
    bitcoin gaat tenonder.

    22 november 2022
  • Voor een buitenstaander is deze uitleg niet te begrijpen. Lijkt een beetje op If you can’ t explain it buffel them with bullshit

    23 november 2022
  • Een hele hoop kleine miners hebben al de stekker eruit getrokken wegen negative-return-on-investment. Ook de grote miners beginnen af te haken. Miners plaatsen de transacties in de “database” en krijgen daarvoor een mining fee. Ze leven van de mining fee, de transaction fee en rekenen op een stijgende koers . Gelukkig heeft BTC een mechanisme dat de difficulty aanpast (hoger of lager) : vallen er veel miners weg dan zal het algoritme de difficulty verlagen om te voorkomen dat het minen stilvalt (stel je voor). De wegvallende miners zijn vooral miners die zwaar geleend hebben om hun mining apparatuur te betalen, en zwaar gegokt op een koersstijging . Die leveranciers willen wel betaald worden in harde currency, en gezien de koers …. . Daarbij komt nog dat de energieprijzen enorm gestegen zijn waardoor de maandelijkse electriciteitsrekening …. .

    Wat die grafische analyses betreft : met een meetlat kan men een willekeurig goniometrische figuur aanbrengen op een grafiek en er daarna een verhaal rond schrijven. Zeker is dat de koers iets lager is dan de eerste piek van 15 december 2017 en dat kan tellen als . Een horizontale lijn startende op de koers van 15 december 2017 is ook een voorbeeld van grafische analyse uiteraard.

    23 november 2022
    • Er zijn verschillende actoren actief die invloed hebben op het koersverloop. Al deze actoren hebben er belang bij dar de koers zal stijgen maar niet ten koste van hun verlies.
      Als je goed oplet dat merk je dat er een aanzet gegeven wordt om de koers te laten stijgen, de bedoeling is dan dat grote en kleine kopers zullen volgen en men dan winst kan nemen.
      We zitten nu rond de 16k en de grote spelers durven niet door te zetten omdat ze merken dat de kleine spelers niet volgen.
      Er is ook niet zoveel aanleiding om in te kopen, er is alleen veel grootspraak, bluf, en verwijzingen naar een groeicurve. Hierbij wordt er aan voorbij gegaan dat de horizon van crypto maar enkele weken is of zelfs dagen. De lange termijn curven geven alleen aan hoe crypto industrie er in gelukt is om kopers aan te trekken, en door te kopen maakten die kopers hun verwachtingen waar. Met crypto zelf heeft dat niets te maken.
      Vandaag hebben we een omgekeerde beweging, maar volgens de analisten zou BTC volgend jaar 100K waard zijn, merkwaardig maar die analisten kopen niet, ze voorspellen en hopen dat anderen zullen kopen. Heel de crypto industrie berust er op dat anderen duur zullen kopen.
      Je kan interpoleren door wat lijntjes te trekken, en dat werkt altijd naar het verleden toe, er is altijd wel een curve of lijn te plaatsen. Wat betreft het verloop van de koers morgen is echter andere koek.
      Die koers wordt bepaald door het sentiment en de winst vooruitzichten, veiligheid, regelingen.

      24 november 2022
  • Lange tijd werkte ik met statistiek, simulaties, interpolaties en natuurlijk extrapolaties. Bij extrapolaties is er sprake van een horizon, en je hebt een sterke horizon en een zwakke horizon en de horizon waar nog rekening mee gehouden wordt. Een sterke horizon is het koersverloop van de vorige dagen en weken, De koers van een paar weken geleden wordt daarbij snel een vage herinnering. We kunnen vandaag alleen zeggen dat er aankopen gebeuren rond de 16k, en voor een deel zijn dat “pumped up” aankopen waarbij getracht wordt een koersbeweging in te leiden, zo iets van trachten de motor te starten die telkens stilvalt.
    Met de horizon uit te breiden naar paar maanden of zelfs jaren kan je maar weinig kopers overtuigen, de meeste bekijken de koers zoals die nu is . Je hebt nu zij die het voor bekeken houden en zij die nog kunnen kopen. Met de oplopende rente en lage koersvooruitzichten is de koopkracht aanzienlijk af genomen. Het bedrijfsmodel berust op toenemende aankoopwaarde, als het geloof daarin wegvalt dan is er geen bodem meer. Je kan ook niet zeggen of crypto nu hoog of laag staat, gezien de omstandigheden kan die koers nog best erg hoog zijn, of juist niet. Ik zie alleen slappe “pumped up” aankopen waarbij men niet durft doorzetten of die niet gevolgd worden.

    23 november 2022
  • het probleem van 2022 , zijn eigen kippenhok vervuilende kippen , die gewoon beperken dat investeerder iets rendement pakt in 2022 . en met andere woorden , groei van investeerders , animo voor het munt en community , maar ook steeds bullish signalen belemeren.
    do know voorjaar , aangezien daarna 25.200 en zelfs 28 k kon tikken , en einde jaar ftx , aangezien einde jaar ook wel mogelijk was 25.200- 28 k .
    en hele jaar is angst , negatief , en dood vonnis nieuws aangesmeerd , bewust .
    en nu kan je janken en je gal uitlaten: en als je nu hierdoor , paniek verkoop overgaat , ga je over week weer kopen indien iets bewwging komt , daarom beter niets doen , en andere oplossingen vinden , voor betalingsverplichtingen en gewoon bijkopen en 1 keer goed uitstappen als het stijgt daarbij laten , en of 16k of 10k beide gevallen voel je afgeneukt , na 69kdus . succes

    25 november 2022
  • enkel maar hopen dat cyrpto.com , zijn reclame bordje niet laat verwijderen , bij het wk qatar 2022 . ronalda ( portugal ) is sponser van binance en als mister musk ( tesla) met iets lucratiefs aankoomt , gaan we to the moon. ga ik van uit zo niet , we hebben toch nooit iets van ons leven gebakken waarom zouden we dan van cyrpto rendement verwachten . op welke grond ?
    dat sam friedman is echt een mislukkeling en zielepoot figuur, u maakt denk fout het is niet u mislukking , maar van dat graaier sam .

    25 november 2022