Analyse: bitcoin in een range, terwijl dominantie stijgt

Bitcoin is eindelijk een beetje tot rust gekomen. De marktleider beweegt zich al een aantal dagen zijwaarts, en een beslissende richting omhoog of omlaag laat nog even op zich wachten. Opvallend is de dominantie die groeit, terwijl bitcoin horizontaal beweegt.

In een range

Zoals te zien in de onderstaande grafiek, zijn er twee belangrijke zones waar bitcoin tussen beweegt. De prijs gaat al een paar dagen zijwaarts, met af en toe een schijnbeweging buiten de lijntjes. Dit lijkt op een soort van ‘opladen’, voordat bitcoin met een heftige beweging hieruit schiet.

Hoe langer zo’n zijwaartse beweging duurt, hoe heftiger bitcoin er meestal uitschiet. Een klein positief puntje is dat bitcoin flink werd opgekocht bij de laatste aanraking van de onderste zone. Dit impliceert dat bitcoin eerder omhoog dan omlaag uit deze zone zal breken. We moeten afwachten wat bitcoin gaat doen bij de weerstand hierboven.

De bitcoin koers beweegt rond een psychologisch level van 30.000 dollar, waardoor mensen misschien snel in paniek kunnen raken als ze de 30.000 in 29.000 zien veranderen. Maar het belangrijkste is om te letten op de horizontale zones. Pas wanneer deze worden gebroken, kiest bitcoin een richting waarin het verder zal bewegen.

Bitcoin dominantie groeit

Dit zal beslissend zijn voor het koersverloop. Sterker nog: dit zal beslissend zijn voor de rest van de markt. De bitcoin dominantie, die laat zien welk percentage van de crypto markt bitcoin is, steeg bijna 5% in de afgelopen 3 weken. Dit betekent dat het aandeel van bitcoin in de markt flink is toegenomen.

Dit percentage maakte een hoger laagtepunt, waarover ik vertelde in deze analyse. Sindsdien is dit steeds verder gegroeid, en lijkt een groter deel van de markt in bitcoin te zitten. Dit betekent dus dat bitcoin meer invloed heeft gekregen.

Als de marktleider een beslissing maakt om uit de range te bewegen (eerste grafiek), dan zal de rest van de markt minder hard stijgen, of harder dalen. Het komt bijna nooit voor dat altcoins beter presteren dan bitcoin bij zo’n cruciale momenten. Kijk daarom ook altijd naar bitcoin, zelfs als je alleen maar altcoins in je portfolio hebt.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.