Analyse: Bitcoin is aan het worstelen op dit punt

De koers van Bitcoin hangt alweer een paar dagen rondom hetzelfde prijslevel (+-23.000 dollar). Dit is een flinke verbetering is van de koers twee maanden terug, waarbij BTC ongeveer 17.000 dollar waard was, maar is er nog ruimte om verder te stijgen? Bitcoin heeft het namelijk lastig op dit moment.

Kleine weerstand, grote problemen?

Dit kunnen we het beste zien op de 4-uurs grafiek, maar we gaan eerst kijken naar het ‘grote plaatje’: de maandelijkse grafiek. De reden dat ik deze grafiek erbij pak, is omdat de prijslevels op dit tijdsniveau het allerbelangrijkste zijn. Hier zie je dan ook 3 blauwe zones die de meeste invloed hebben op de koers.

De munt zit op dit moment tussen de middelste en de blauwe zone. De middelste dient op dit moment als support (rond 18.500 dollar), en de bovenste zone als weerstand (29.000 dollar). Bitcoin zit hier precies tussen, dus het is nog een beetje aftasten wat de koers gaat doen. Een dip naar deze 18.500 dollar is namelijk een flinke -20%.

Toch kunnen we al iets extra’s aflezen uit de bovenstaande grafiek. In juli van 2022 heeft Bitcoin ook een weerstand gemaakt (de oranje lijn). Deze is niet zo belangrijk als de blauwe zones, maar dit is wel het punt waar BTC op dit moment moeite mee heeft. Zoals je kan zien is de maandelijkse candle van januari hier net niet boven gesloten, terwijl dit juist voor een positiever koersverloop zou zorgen (waarschijnlijk voor een koers van 29.000 dollar).

Gas terug

Er waren te veel mensen die hun Bitcoin verkochten rond deze oranje lijn (23.300 dollar), waardoor de koers niet in één keer door kon. Om dit beter te kunnen analyseren, pakken we de 4-uurs grafiek erbij. Hier kunnen we deze worsteling iets beter zien.

In deze grafiek zie je de blauwe zone (de ondersteuning), en de oranje lijn. Je ziet hier al beter dat Bitcoin een soort topje probeert te maken. Het ziet er niet per sé naar uit dat de koers van BTC hier meteen doorgaat. Met de vorige 4-uurs candle deed de munt wel nog een poging, maar deze was tevergeefs.

Om echt een flinke knaller te maken, zou ook geen 4-uurs candle, maar een wekelijkse of maandelijkse candle boven de 23.300 dollar moeten sluiten. In dat geval zou ik dat zien als een bevestiging om verder naar de bovenste blauwe zone te bewegen. Tot die tijd is het oppassen geblazen, en is het aannemelijk dat we ook een klein stukje terug kunnen zakken na zo’n ongelofelijk mooi januari.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Hallo mr.Wienk wat is U mening over een volledige instorting van de cryptomarkt voor junior 2023

    12 februari 2023