Analyse: bitcoin kan 5.000 dollar stijgen in korte tijd

De afgelopen dagen gaat het goed met bitcoin. De koers gaat gestaag omhoog, terwijl de munt niet veel klappen hoeft te incasseren. Normaal zoomen we graag uit, maar vandaag eens kijken naar de kansen voor bitcoin op korte termijn.

Sinds de koers van 17.600 dollar is aangeraakt, begint de angst af te nemen en lijkt de weg naar 28.000 dollar vrij. Dat is 5.000 dollar hoger dan de huidige koers.

De opwaartse trend

Daarnaast maakt bitcoin steeds hogere hoogtepunten en laagtepunten. Hierdoor is het aannemelijk dat de koers eerder naar boven gaat, want de opwaartse trend is al dagen bezig.

Als we naar de 4-uurs grafiek kijken, waarbij elke candle staat voor 4 uur, is deze trend goed te zien. Bitcoin beweegt steeds verder omhoog en heeft een paar dagen terug een hogere hoogte gemaakt. Sindsdien is het weer wachten tot bitcoin een nieuwe lokale bodem maakt. En de plek waar de koers zich nu bevindt, zou daar perfect voor lonen.

Zoals je kan zien in bovenstaande grafiek zwakt de daling van de koers af op een plek waar een hoger laagtepunt kan worden gemaakt. Aangezien er geen sterke weerstanden zijn tussen deze koers en de 28.000 dollar, is het daarom logischer dat bitcoin de groene pijl zal volgen richting de blauwe zone.

Deze lijn moet breken

Om helderder te kunnen zien of bitcoin vanuit hier omhoog gaat, zoomen we iets in op de bitcoin grafiek. Dat doen we door de candles niet op de 1 uur grafiek te bekijken. Dit betekent dat alle candles in de onderstaande grafiek gelijk staan aan 60 minuten. Dit geeft een beeld van de koers op hele korte termijn.

Nadat bitcoin een lokaal hoogtepunt maakte, zit de koers in een mini-neerwaartse trend. Hierbij moet je niet vergeten dat de grotere trend wel opwaarts is. Als de koers hieruit breekt – en erboven sluit – is het logisch dat bitcoin een hoger hoogtepunt gaat maken. Terwijl dit artikel geschreven wordt, is de bovenste trendlijn gebroken.

Mocht dit niet gebeuren, dan is het zaak dat bitcoin vooral niet onder het vorige grote laagtepunt van 20.700 dollar komt (weergegeven als de oranje lijn).

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Hou op met dit onzin dat bitcoin gaat stijgen.
  Of tenminste leg uit dat is voor korte termijn.

  4 augustus 2022
 • Wanneer ik dit lees, denk ik het tegenovergestelde. Kasper bedankt voor de tip. Ik ga per direct alles verkopen.

  4 augustus 2022
 • Alex, je hebt gelijk van een ongefundeerde artikelen zijn dit. Echt jammer dat er hier zo weinig zinnigs wordt gezegd. Vaak ik het hier kopiëren en plakken.

  4 augustus 2022