Analyse: bitcoin laadt zich op

Bitcoin lijkt in een voorbereidingsfase te zitten. Sinds de koers de huidige ondersteuning verloor, gaat de prijs zijwaarts. Dit doelt meestal op het ‘opladen’ voordat er een grote beweging aankomt. Wat zien we in de grafieken?

All time high van 2017

In de eerste, onderstaande afbeelding bekijken we het grotere plaatje: de wekelijkse grafiek. Hierin staat elke candle voor 7 dagen, en zoals we kunnen zien, is er één belangrijke zone die stamt uit 2017. De all time high (hoogste punt) van dat jaar dient op dit moment als ondersteuning.

De beweging naar 25.000 dollar, die bitcoin midden augustus maakte, heeft er niet voor gezorgd dat de koers verder omhoog schoot. De prijs dook vanuit daar terug naar de roze zone en daar hangt die al een tijdje. Bitcoin lijkt zich klaar te maken voor een grote beweging. Dit kunnen we niet zo goed zien op deze wekelijkse grafiek, maar daarvoor moeten we verder inzoomen.

Inzoomen

Daarom gaan we kijken naar een afbeelding waarbij elke candle gelijk staat op 4-uur. Dit zegt iets meer over bitcoin op de korte termijn. In onderstaande grafiek zien we 3 belangrijke dingen.

Het nieuwsplatform van BTC Direct, waarop jij nu dit artikel leest, gaat veranderen. De website wordt overgenomen door onze partner BLOX. Hierdoor gaan een aantal dingen veranderen. Benieuwd wat? Klik dan op de afbeelding of deze link: https://nieuws.btcdirect.eu/btc-direct-nieuws-wordt-blox-nieuws/

Ten eerste zien we de all time high van 2017, die hier nogmaals is weergegeven als de roze zone. Vervolgens zien we een andere zone, maar die is blauw gemarkeerd. Dit was ook een ondersteuning voor bitcoin, maar aan het eind van vorige maand bleek deze niet sterk genoeg. De koers zakte door dit prijslevel en daalde tot onder de 20.000 dollar.

Als laatste zien we dat de prijs op dit moment geen lagere laagtes of hogere hoogtes maakt. De koers doet namelijk het tegenovergestelde: hogere laagtes en lagere hoogtes. Dit is weergeven doormiddel van de twee blauwe lijnen.

Convergentie op een belangrijke plek

Wat hier gebeurt, is dat de bitcoin koers naar 1 punt toe beweegt. Dit betekent meestal dat de munt zich oplaadt om een grotere beweging te maken. Dit doet de koers vaker, maar de plek waar bitcoin zich oplaadt, is dus midden tussen de twee belangrijke prijslevels.

Dit zou betekenen dat bitcoin binnenkort een grote beweging zal maken door één van de twee zones. Welke dat is, is helaas – zoals altijd – niet te voorspellen. Maar deze convergentie op dit belangrijke level is een teken dat de bitcoin niet goed weet welke kant hij op wil. Een heftige beweging op dit punt zou voor een hoop opschudding kunnen zorgen in de markt; zowel positief als negatief.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.