Analyse: bitcoin laadt zich op

Inmiddels zit bitcoin al een maand in een zijwaartse beweging. De marktleider laadt zich op voor een grote beweging, en deze komt steeds dichterbij. Op dit moment is de prijs aan het consolideren, wat betekent dat de koers zich naar één punt beweegt.

Bitcoin maakt zich klaar

In de onderstaande grafiek is aangegeven naar welk punt de koers aan het consolideren is. De prijs wordt niet meer ver naar beneden of boven gedrukt, maar naar het midden. Dit is meestal een teken dat de koers zich klaarmaakt voor een grotere beweging.

Deze beweging kan hard zijn, vooral als bitcoin daarmee ook uit de zijwaartse beweging breekt. De koers wordt nu nog steeds elke keer afgewezen bij de bovenste (en de onderste) blauwe zone. Wellicht dat een break uit deze consolidatie kan helpen om de zijwaartse beweging te verlaten.

Het beste scenario is dat de prijs uit de consolidatie breekt, om vervolgens boven de blauwe zone uit te komen. Dit zou al heel wat opluchting geven bij veel investeerders. Als bitcoin door die blauwe zone breekt, kan dit in plaats van een weerstand, support worden.

Wanneer zal de angst wegebben?

Dit zou weer voor veiligheid en opluchting kunnen zorgen, aangezien bitcoin nog steeds dicht bij een gevarenzone zit. Op dit moment zit de koers rond het laagste punt van 2021 en dit is geen goed teken. Als de koers daaronder beweegt, zullen er weinig sterke supports overblijven.

Er zijn meer mensen die zich daar niet erg positief over voelen. Dat blijkt uit de angst die op de markt heerst. De Fear & Greed Index is al geruime tijd niet meer in het groen geweest en daar mag wel weer eens verandering in komen. Hopelijk komt er een grote push naar boven; uit de consolidatie.

Als bitcoin vervolgens een retest maakt van de bovenste blauwe zone, dan kunnen we weer een positieve houding aannemen. Tot die tijd blijft het spannend.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Dit soort berichten hebben geen waarde , lopen al anderhalf jaar non info te verkondigen .

  9 juni 2022
  • Het valt ook niet mee om in deze saaie bearmarket wat leuks te schrijven, maar er moet toch wat komen. Als er weer sensatie is worden de artikelen ook leuker.

   10 juni 2022
 • Mee eens , dit soort berichten zijn non issues , de hele tijd zelfde . Snap niet dat ze nooit moe van zich zelf worden . De rente gaat omhoog bij ECB FED ….daling ligt op de loer , geen ranp lekker potten en op naar halving 2024 .

  9 juni 2022
 • wishfull thinking

  10 juni 2022
 • De schrijver heeft wellicht zelf wat van die pyramide muntjes, en hoopt op betere tijden.
  Graaien graaien graaien.

  10 juni 2022
 • Ach telkens als de vraag wordt gesteld waar de koers naartoe gaat, moeten ze niet net doen alsof het ook omhoog kan gaan. Ze schrijven dit al maanden. ze moeten niet doen alsof hun neus bloed. Alsof ze zelf bitcoin hebben. Zo ja dan hoop ik maar dat ze een beetje goed betaald worden

  10 juni 2022
 • Profeten die brood eten = voorspellingen die weinig betekenis hebben en geen vertrouwen verdienen.
  Dit is niet van vandaag of gisteren, maar al zeer geruime tijd. Analyses van lik mijn vestje.
  Maar ja, je moet wat. Wel verontwaardigd reageren als je het niet met de heren eens bent.

  10 juni 2022
 • tjonge jonge… wat een onzin allemaal

  10 juni 2022
 • Na enige tijd actief te zijn in crypto en bitcoin heb ik mijn eigen analyse klaar. Crypto is,enkel interessant voor de professionele traders en bitcoin in het bijzonder wordt door de whales (lees : de rijken der aarde) gebruikt om met het pump and dump principe gigantische winsten te maken. Zij beheersen door hun monster volumes de ganse markt. De kleine investeerder heeft in het verleden kunnen meegenieten van de opmars van crypto in het algemeen. Nu is het een speeltje waar je als naïeve belegger op termijn enkel een flinke kater aan gaat overhouden.

  10 juni 2022