Analyse: bitcoin maakt snelste daling in 4 uur sinds begin mei

Bitcoin heeft rake klappen gehad vanochtend. Toen de koers werd afgewezen bij een weerstand, daalde de prijs erg snel in een periode van 4 uur. De koers van bitcoin hangt daardoor ongeveer rond de 29.500 dollar. Laten we naar de grafiek kijken.

Een grote, rode candle

In onderstaande afbeelding zien we de grafiek van bitcoin tegenover de dollar. De koers van bitcoin zit nog steeds in een zijwaartse beweging, ondanks dat we gemixte signalen kregen dat de prijs hier uitgebroken was. Zoals we kunnen zien is bitcoin nog steeds horizontaal aan het bewegen op de 4-uurs grafiek.

In deze grafiek heb ik de voorgaande candle gemarkeerd waarbij de daling nog iets heftiger was dan deze ochtend. Op 5 mei daalde de marktleider maar liefst 6,54% in een periode van 4 uur. Vanochtend lag dat percentage op -5,77%.

Bitcoin is dus wederom afgewezen bij de blauwe zone, die zich alweer bewijst als resistance. Hij moet hier doorheen breken als de prijs verder omhoog wil gaan. Deze beweegt al een tijdje zijwaarts, en er mag wel eens wat schot in de zaak komen. Dat leek al gebeurd te zijn, maar bitcoin pakte niet door.

Niet gerust

Om de zijwaartse beweging verder te analyseren, heb ik de blauwe zone omhoog geplaatst, naar de plek van de huidige weerstand. Hierdoor lijken de zones weer te kloppen na een paar angstige dagen. De Fear & Greed Index is nog steeds erg laag. Op dit moment op een score van 15. Dit is wel wat hoger dat vorige week, maar nog steeds zijn investeerders niet helemaal gerustgesteld.

Omdat een break van de onderste zone voor een flinke daling kan zorgen, heerst er veel onzekerheid in de markt. Dat zien we terug in het sentiment; bij elke daling lijkt de community het heter onder de voeten te krijgen. Ik denk dat er pas een beetje gezonde stress zou moet komen als bitcoin uit de zijwaartse beweging naar beneden breekt. Zo niet; dan hebben we ook niks te vrezen.

Toch moeten we oplettend zijn. Als bitcoin toch door de onderste zone breekt, is er weinig support meer over tot een koers van ongeveer 20.000 dollar. We moeten dus hopen dat deze grote dalende 4-uurs candle de enige wordt deze maand.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Even zonder grap. gwn serieuze vraag. Hoe verklaar die dalingen die maandenlang in 1 ruk naar beneden. Beetje opkrabbelen om vervolgens in elkaar te zakken. Hoe kan de koers dan ooit stijgen op deze manier. Wat ik een beetje jammer vind in de analyses is dat er geen woord gerept wordt hierover. Verklaar dit nou eens een keer ipv die standaard verhalen.
  Ik vind dit echt misleidend die zogenaamde analyses waarvoor jij betaald wordt. Waarschijnlijk zijn veel mensen in het land de dupe

  7 juni 2022
  • Hey Frank,
   Ik vind je opmerking dat mensen de dupe worden van analyses die hier gegeven worden een beetje jammer, Het is nog altijd de grootste verantwoording van de mensen om hun eigen research te doen. Als je je strategie laat afhangen van analyses van anderen dan eindig je als heel veel van de gelukszoekers met een stuk minder geld als waar je mee begonnen bent. Niemand weet wat de koers gaat doen op dit moment. TA ka je een inzicht geven op de korte termijn maar op de lange termijn is niets zeker. Er staat ons een zeer diepe recessie te wachten door het wanbeleid van de centrale banken in de afgelopen jaren en hyperinflatie is zeker ook niet uit te sluiten. Zeker als Lagarde niet snel de rentes gaat verhogen wat ze tot nog toe weigert te doen.
   Het macro economische plaatje zier er heel erg slecht uit en de koers van Bitcoin hangt hier mee samen.
   Het is geen geheim dat we in een Bearmarket zitten en de koersen zullen naar mijn beleving alleen nog maar meer zakken. 20.000 dollar voor Bitcoin is bijna een zekerheid in de komende maanden en als er economisch gekke dingen gebeuren dan is 12.000 dollar ook niet uit te sluiten. Maar zoals ik al zeg. Doe je eigen research en ga niet uit van wat anderen je vertellen.
   Investeerders met weinig ervaring zou ik sowieso willen aanraden om niet te gaan traden in een bearmarket en lekker geduldig af te wachten wat er komen gaat. Bodems worden niet in 1 dag gevormd en er komen kansen genoeg om op gunstige momenten in te stappen. Voor nu is geduld een schone zaak.

   7 juni 2022
   • Gewoon een half jaar wachten en dan weet je of je nu had moeten kopen of verkopen. Zo ingewikkeld is het niet.

    7 juni 2022
    • Heel verhaal met de macro omstandigheden wordt het alleen maar slechter. die gaat echt niet op korte termijn beter worden. dus het wordt zowieso een shitkoers

     7 juni 2022
   • Onzin. Luna verkoopt 3 weken geleden 80000 bitcoins. Hierdoor daalde bitcoin en sinds dien blijft bitcoin hangen rond de 28k. Dus hoeveel bitcoin moet er verkocht worden om nog verder te dalen? Wie heeft er zoveel? Dit is de bodem.

    8 juni 2022
 • Maak er maar 2 jaar van:) Mocht het niet naar 0 gaan. Dan verwacht ik dat het naar 1 gaat! Zet ik dan al mijn geld in

  7 juni 2022
 • Hallo Alex Dijkstra, Ik als onervaren investeerder heb geleerd wanneer je gaat daytraden het ook in een bullish markt moeilijk is om juist te handelen. Hier moet je serieus veel tijd en energie in stoppen wil je het een klein beetje willen begrijpen, laat staan rendement maken. Ik ben hier dus ook mee gestopt. Mijn huidige strategie zit hem op de lange termijn, elke maand iets bijkopen en daar leent de huidige markt zich natuurlijk uitstekend voor ondanks mijn lage kennis. Ik heb vertrouwen in crypto ook al zakken wij naar de 20K of 12K ik hou vast aan mijn strategie koop gewoon bij en heb geduld…

  7 juni 2022
  • Hoi Bram, Dat is een hele verstandige strategie die veel mensen toepassen. Zeker als het traden je niet zo goed ligt, Op de langere termijn zal bitcoin altijd omhoog gaan en zo hoef je je geen zorgen te maken over de drawbacks van soms wel 90%.
   Historisch is het rendement nog altijd 200% per jaar met de bearmarkets meegerekend.
   Dat krijgt je in geen enkele andere markt voor elkaar.

   7 juni 2022
   • Nou Alex, als het zo makkelijk was, wint iedereen. Hoe zit het dan als de koers naar 5000 en jarenlang niet stijgt? dit is natuurlijk ook makkelijk te uitgelegd

    7 juni 2022
    • Hoi Jan Peter,
     Ik kan je alleen adviseren om je te verdiepen in de cyclus van Bitcoin. Doe dat en dan wordt je vraag vanzelf beantwoord.

     7 juni 2022
 • Van welke Engelse website heb je dit verhaal ge copy paste?

  De tekst is duidelijk niet origineel Nederlands maar oké..

  Inmiddels zit ik al weet 8 jaar in de crypto en is er elke keer weer een bullrun gevolgd door een retrace van ongeveer 95% altcoins en 70% bitcoin. Dit betekent dat Bitcoin zijn bodem zal vinden rond de $18k

  Nou gaan fanboys meteen dit wegwuiven als onzin en dat begrijp ik als je $40k tot $60k ingekocht hebt, dan wil je dit stomweg niet geloven. Maar denk aan de mensen die vorige bullrun op $20k kochten en het naar $4k zagen gaan, die waren ook depri over de prijs maar hadden ze vastgehouden dan zagen ze de $60k vanzelf weer komen.

  Mijn advies voor de nieuwere investors:

  Gebruik alleen dat geld wat je kan missen en gebruik deze dalingen om te DCAen (Dollar Cost Average)

  Hodl strong and stay healthy!

  7 juni 2022