Analyse: Bitcoin naar 52.000 dollar als deze weerstand breekt

Een hele mooie groene ochtend. Wie ‘s ochtends de koersen bekijkt, kon zien dat bitcoin 8% is gestegen in vergelijking met de dag ervoor. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de gelekte wetgeving uit de VS, maar wat heeft dit voor een effect op de technische analyses?

Weerstand heeft zijn werk gedaan

Om te beginnen pak ik de analyse erbij van vorige week. Daar meldde ik al dat de horizontale zone voor weerstand zal zorgen, en dat een bitcoinprijs van 36.000 dollar niet slecht hoeft te zijn. Het scenario wat ik daar omschreef, van de ascending triangle, voor de helft uitgekomen. Bitcoin werd afgewezen, maar het is nog niet helemaal teruggezakt naar de blauwe trendlijn.

Zoals je kan zien, maakt bitcoin op dit moment een higher low. Hierdoor is het waarschijnlijk dat bitcoin weer terug zal bewegen richting de weerstand op 45.000 dollar. Dit is een plek die nu al drie keer als weerstand heeft gediend, dus het kan zijn dat de koers hier weer wordt afgewezen. Een andere optie is dat bitcoin hier doorheen breekt. Vanaf dan ben ik weer helemaal bullish.

 Bearish: terug naar blauwe lijn

Tot die tijd is de volgende voorspelling – na een afwijzing – om de blauwe trendlijn te raken. Dit scenario is als een rode lijn weergeven in de onderstaande grafiek.

Mocht dat gebeuren, dan zal dat in een snelle beweging moeten gaan (zoals gebeurd bij de vorige twee laagtepunten). De koers heeft nu al een hoger laagtepunt maakt, dus als het naar beneden komt, moet de candle boven het vorige laagtepunt sluiten om niet in een neerwaartse trend te belanden.

Als de ascending triangle uitspeelt is het aannemelijk dat de koers vlug naar beneden kan bewegen. Maar in dat geval moet het ook zeer snel herstellen (zie rode lijn). Dit is wat ik besprak in mijn vorige analyses.

Bullish: richting 52.000 dollar

Het andere scenario, geschetst met de groene lijn, is wat positiever. Als de weerstand vaker bereikt wordt, is de kans groter dat de prijs hier doorheen gaat. Dit is simpelweg omdat dan alle verkooporders rond die plek gevuld worden. Wanneer er geen verkopers meer zijn, wordt de prijs langs dit punt gedrukt.

Het is dan logisch om eerst een support/resistance-flip te maken (waarbij de weerstand support wordt), om vervolgens verder te stijgen. Mocht de weerstand het begeven – en het maakt niet uit of dat na het rode of groene scenario gebeurt – dan voorzie ik een koers van bijna 52.000 dollar. Dit komt omdat daar weer een nieuwe weerstand ligt voor bitcoin (zie oranje lijn in de grafiek).

Vanuit daar kunnen we verder kijken met een bullishe blik. Mocht het rode scenario uitspelen, dan is het tijd voor een volgende analyse. Het is dan ook goed, maar minder leuk, om te kijken wat de koers kan doen als het door de blauwe trendlijn zakt.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.