Analyse: bitcoin onder 20.000 dollar, 1 juli wordt belangrijk

De koers van bitcoin zweeft al meer dan twee weken rond dezelfde prijs. Deze ochtend is bitcoin weer even onder de 20.000 dollar (19.000 euro) gedoken, wat de nodige paniek weer met zich mee bracht. Toch is dat op dit moment nog nergens voor nodig: op 1 juli wordt het pas écht spannend.

All time high van 2017

Eén bitcoin is op het moment van schrijven ongeveer 20.000 dollar waard. Dit is een prijs die in het geheugen gegrift staat van alle investeerders die er in 2017 al bij waren. Deze koers markeerde namelijk de all time high van dat jaar.

Dit prijslevel is belangrijk, want zoals wel vaker gebeurt bij vorige weerstanden – zoals een all time high – kan deze oude weerstand ondersteuning bieden wanneer de bitcoin koers er eenmaal boven beweegt.

Wellicht het laatste redmiddel voor bitcoin, aangezien een verloren support een grote daling kan veroorzaken. Dit zagen we ook bij de ondersteuning van bijvoorbeeld 30.000 dollar. Toen brak de support, waardoor bitcoin binnen no-time 20.000 dollar waard was. Nu zijn we weer op zo’n punt aangekomen waar het belangrijk is voor de koers om boven te blijven.

Waarom 1 juli belangrijk is

Bitcoin grafieken worden weergeven met candles. Zo heb je grafieken waarbij elke candle één dag, drie dagen, één week of andere tijdsperiodes aanhoudt. Hierbij geldt de regel: hoe groter de tijdsperiode, des te meer het kan zeggen over het koersverloop. Een van de grootste tijdsperiodes is één maand, dus daarom gaan we vandaag kijken naar de maandelijkse grafiek van bitcoin.

Zoals je al meteen kan zien door middel van de onderste roze zone, zit bitcoin op dit moment op dezelfde prijs als de all time high uit 2017. En zoals je aan de rechterkant van de grafiek kan zien, sluit bitcoin deze maandelijkse candle in minder dan 2 dagen. Dit gebeurt om precies te zijn op 1 juli.

Op dat moment zal er een nieuwe maand aanbreken en een nieuwe maandelijkse candle. Om deze support niet te verliezen, is het dus belangrijk dat de maandelijkse candle boven deze zone sluit.

Als dit niet gebeurt heeft bitcoin weinig support meer tot een koers van ongeveer 16.000 dollar (15.200 euro). Het is daarom zaak dat de marktleider zich nog twee dagen sterk houdt. Wanneer dat gebeurt, hebben we minimaal nog één maand waarin we wat geruster kunnen zijn dan de afgelopen 30 dagen.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Lang geleden dat ik zulke onzin heb gelezen

  29 juni 2022
 • Dit begint steeds meer als angstvallig vastklampen aan een vergane droom te klinken.

  30 juni 2022
 • Je zou maar deze onzin geloven

  30 juni 2022
 • Doet me denken aan nerveuze gokkers die in het casino de laatst gevallen roulettenummertje noteren en koortsachtig proberen te voorspellen wat dat betekent voor de volgende draai. (Spoiler: het zegt helemaal niets)

  30 juni 2022
 • Kom maar op met die 10k voor een BTC.

  30 juni 2022
 • Kom maar op met die 10k voor een Bitcoin. Dat gaat echt wel gebeuren.

  30 juni 2022
 • Typische reactie van gokkers op Boitcoin successen om deze geweldige technische analyse als onzin te bestempelen. Hadden jullie je maar meer in beleggen verdiept in plaats van gokken. Sterkte met de blaren waar jullie op gaan zitten…

  30 juni 2022
 • … kijk ook even in de grafiek na het najaar van 2018…. drie ‘afgesloten’ candles naar beneden… en toen… nog drie candles naar beneden. Het mooie is dat je op dat moment deze analyse ongeveer op dezelfde manier had kunnen doen, en er destijds dus ook volledig naast had kunnen zitten.

  2 juli 2022