Analyse: Bitcoin onderweg naar 18.500 dollar

De koers van Bitcoin maakte gisteravond een mooie stijging. Niet alleen stelde de koers zichzelf veilig (daarover zometeen meer), maar hierdoor is deze week ook ineens groen gekleurd. Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek erbij, waarbij elke candle voor 7 dagen staat.

Groene wekelijkse candle

Als we naar de afbeelding hieronder kijken, zien we een hele hoop candles en drie blauwe zones. Deze zones zijn plekken waarop de koers van Bitcoin in het verleden reageerde. Dit is meestal een voorbode dat de koers bij deze blauwe zones weer van richting kan veranderen.

Nadat de middelste zone zijn functie als ondersteuning verloor, is Bitcoin weer bijna terug bij af. Dat is goed nieuws, want BTC lijkt een poging te doen om hier bovenop te komen. Het was namelijk niet gek geweest als Bitcoin door zou zakken naar de 12.000 (onderste zone).

Als Bitcoin bij de 18.500 dollar aankomt (de middelste zone), wordt het een make-or-break voor de crypto koning. Dit level zorgde in het verleden al vaker voor zowel problemen als opluchting. Als de koers hier wordt afgewezen, kan er een hele donkere periode aankomen. Maar aan de andere kant kan er zich een zeer positief scenario voordoen als de prijs hierboven sluit (vooral als dit met een grote wekelijkse candle gebeurt).

Reactie op trendlijn

Deze beweging richting de 18.500 dollar was enigszins te voorspellen na de stijging van gisteravond. Zoals ik in mijn vorige analyse vermeldde, reageerde Bitcoin op een belangrijke lijn. Als we op de 4-uurs grafiek kijken, zien we dat de koers precies vanaf dit punt omhoog werd gedrukt.

Dit is goed nieuws, want dit betekent dat Bitcoin een kleine ondersteuning heeft aan deze lijn. Als Bitcoin er gewoon boven blijft, is er weinig aan de hand. In dat geval zal de blauwe zone doorbroken worden en zijn er mooiere dagen op komst. Mocht de koers terugkomen op deze lijn, dan is het waarschijnlijk dat Bitcoin nog een klein zetje naar boven krijgt.

Het is daarom belangrijk dat BTC niet daaronder komt. Deze ondersteuning moet behouden worden als Bitcoin verder wil stijgen. Vooralsnog heeft de munt zichzelf hierdoor even veiliggesteld van eventueel gevaar, maar daarvoor moet hij nu wel sterk blijven. Deze lijn kan op korte en op lange termijn veel betekenen.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • hi kasper, leuke analyse. als crypto amateur zou ik het handig vinden als ik binnen de blox app ook een aantal simpele analyses kan uitvoeren. ook langer terug kijken dan een jaar en een aantal periodes over elkaar heen leggen helpt hierbij.
    goed weekend!

    9 december 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.