Analyse: bitcoin ontspringt de dans

Bitcoin heeft gisteren zijn maandelijkse candle gesloten op een prijs van 31.800 dollar. Dit is hoger dan het vorige laagtepunt, waardoor een verdere daling vooralsnog voorkomen is. Sterker nog; door het sluiten van deze candle, zit bitcoin nog steeds in een opwaartse trend.

Opwaartse trend

“Een opwaartse trend? Waar haal je dat vandaan?” Als we kijken naar de maandelijkse grafiek, zien we dat bitcoin hoger is gesloten dan het vorige laagtepunt (met een koers van 28.805 dollar). Hierdoor maakt de koers nog steeds hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten. Het resultaat hiervan zien we in de onderstaande grafiek.

Omdat de bitcoin koers boven deze lijn is gesloten, krijgt bitcoin wellicht wat kracht om deze maand groen te sluiten. Dat zou een impuls kunnen geven om verder omhoog te bewegen, maar hiervoor moeten we helaas weer wachten tot 1 juli. Er kan in de tussentijd nog veel gebeuren. Daarom gaan we kijken naar wat kleinere charts.

De wekelijkse candles zijn al 9 weken achter elkaar rood, en op de 4-uurs grafiek is bitcoin uit een zijwaartse beweging gebroken. Er zijn verschillende charts (4-uur, dagelijkse, wekelijkse etc.) maar de grootste – de maandelijkse grafiek hierboven – ziet er goed uit.

In de chart hierboven zien we de 4-uurs grafiek die ik in de alinea hiervoor vermeldde. De koers heeft een tijdje zijwaarts bewogen, maar gisteren brak bitcoin deze beweging. Dit is positief voor het koersverloop, aangezien bitcoin hierdoor al een weerstand minder boven zich heeft.

Het kan zijn dat bitcoin nog eventjes terug komt om de bovenkant van de blauwe zone te testen. Dat zou niet erg zijn, want hierdoor maakt bitcoin een hoger laagtepunt, waardoor de opwaartse trend niet alleen op de maandelijkse, maar ook op de 4-uurs grafiek te zien is. Dit is vaak een goed teken.

Angst en hebberigheid

Daarnaast gaan we nog even kijken naar de angst op de markt. Hierboven zien we de Fear & Greed index, die een indicatie kan geven over het marktsentiment. Ondanks dat de verschillende bitcoingrafieken er niet slecht uit zien, hangt er veel angst.

Ondanks wat dit kan vermoeden – namelijk dat angst slecht is – was de angst meestal het hoogste op de allerlaagste punten van bitcoin. Dit kan dus juist een goed teken zijn. Zoals anti-bitcoiner Warren Buffet ooit zei: “Be fearful when others are greedy. Be greedy when others are fearful.”

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.