Analyse: bitcoin kan verder dalen naar 25.000 euro

Bitcoin verloor zijn grote weerstand rond de 36.000 euro. Dit had een snelle neerwaartse beweging tot gevolg. Inmiddels lijkt de koers tot rust te komen rond de 31.000 euro, maar technische analyses vertellen ons iets anders.

Grote support verloren

Het was schrikken voor iedereen afgelopen vrijdag. De prijs van bitcoin dook onder de giga-support van 2021. Hiermee is de prijs onder een belangrijk punt gekomen, waardoor er op hoge timeframes een neerwaartse trend is ingezet. Dit is meestal het begin van een bear markt.

Dagelijkse grafiek BTC/EUR

Door de laatste dip kwam de koers onder het laagtepunt van september vorig jaar. We kunnen dan ook wel spreken van de lower low. Daardoor heeft bitcoin, net als op de lage timeframes, ook op de hoge timeframes een neerwaartse trend. Dit is zeer bearish, en het is eng dat bitcoin nog niet op een cruciale weerstand zit.

25.000 euro

Deze weerstand zit namelijk pas rond de 25.000 euro (onderste gele zone), bij de laagtepunten die in januari en mei van vorig jaar zijn gemaakt. Dit waren in 2021 de laagste punten van heel het jaar. Hopelijk kunnen we daar bij bitcoin ook over spreken.

Zoals je kan zien moet de prijs daarvoor wel nog een stuk lager. Het is lastig om nu nog positieve signalen te zien in de koers van bitcoin. Bitcoin zit nu tussen twee supports in een groot twijfelachtig gebied. Wanneer de prijs weer het level van 36.000 euro herpakt, of als de prijs tot de weerstand van 25.000 komt, kunnen we weer kijken naar opwaartse trends om te anticiperen.

Correlatie aandelen

De onrust behoud zich niet alleen tot de cryptomarkt; de aandelenmarkten doen het niet veel beter. NASDAQ heeft net als bitcoin een paar rake klappen ontvangen de afgelopen dagen.

Zoals te zien in bovenstaande grafiek, zien we dat de NASDAQ en bitcoin, sinds de dump van 4 december, heel erg samen bewegen – meer dan gewoonlijk. Dit zegt ons dat we op dit moment ook moeten kijken naar de opening van de Amerikaanse aandelenmarkt (Nederlandse tijd 15.30). Bitcoin bevindt zich in een gevarenzone.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • We kunnen constateren, dat de juichstemming van enige tijd geleden wel voorbij is.
  Ultimo 2021 zou de koers immers ca. € 200.000,= zijn, terwijl een stijging naar € 1.000.000,= in 2022 als ”serieus” werd gebracht.
  Kortom: de zeepbel loopt ernstig gevaar.

  24 januari 2022
  • Wim , stop met drinken.

   24 januari 2022
   • @Robin: Ik drink nimmer. Het enkele feit, dat jij een dergelijke reactie plaatst, zegt alles over jouw kennis van zaken. Laat je maar gek maken door die zelfbenoemde experts. Advies: snel investeren en op naar € 1.000.000,=………………..?

    24 januari 2022
     • Beste Kasper,
      Ik reageer in voorkomende gevallen op BTCDirect en niet op individuele techneuten. Ervan uitgaande, dat men binnen BTCD globaal dezelfde mening aanhangt. Uit je reactie maak ik op dat binnen BTCD diverse meningen naar buiten worden gebracht over een materie die voor velen behoorlijk lastig te beoordelen is. Hetgeen m.i. alleen maar leidt tot meer onduidelijkheid.

      24 januari 2022
 • Kasper, ben je nu wakker geworden. Zo stevig was die support dus niet. Hoe kon je hiervoor in godsnaam bullish zijn

  24 januari 2022
 • gelukkig op tijd alles ingeruild voor USDT, mooi stabiel en door de staking blijf ik groeien.

  24 januari 2022
  • @Henk: verstandig besluit. Anders dan iemand ervan te beschuldigen dat hij drinkt…….als diens standpunt niet strookt met dat van de schrijver Robin. Misschien is hij zelf gestopt, omdat zijn hersens hem in de steek lieten?

   24 januari 2022
 • Ikzelf hoop dat ue onder de 20000 usd zakt, dan is het een mooi inkoop moment om 4 jaar lang geduldig te wachten tot de halfing weer voorbij is, ditzelfde gebeurde 4 jaar geleden ook na de top van 20k dus ik hoop bitcoin a 180k begin 2026. En anders is het maar pech hebben, niet alles kan altijd meezitten zolang je maar niet uit paniek gaat verkopen en al je crypto al vanaf begin af aan ziet als 100% verlies kan je niets verliezen.

  Voor de mensen met hefboomwerking, jammer voor je.

  24 januari 2022
 • Hoi Kasper, hij was gwn in 1 keer doorheen gezakt zonder moeite. Voor de goedgelovigen. Wellicht maakt hij een record door binnen no time naar 0 te zakken. Meer dan 10 jaar over gedaan om zo te stijgen om vervolgens in 1 ruk te dalen

  24 januari 2022
 • Kasper, dat is geen antwoord op mijn reactie. Je zei hiervoor dat het sentiment positief was en dat het waarschijnlijker was dat het gaat stijgen. En nu een week later schrijf je een negatief sentiment tekst. Lekker makkelijk zo. Daarvoor was Het sentiment trouwens negatief met regelwetgeving blokkades etc. Ik hoef jou toch niet te vertellen bij elk negatief nieuwtje koers weer zakt. Misschien dat je technische vermogen toch niet helemaal goed is

  24 januari 2022
  • wat is mis met jou…

   25 januari 2022
  • @Anoniem: ik ben het helemaal met je eens. Er is geen touw aan de ”analyses” vast te knopen. Ik heb dat diverse keren ondervonden. Evenzovele keren was/is daar een zogenaamd excuus voor. Die ”analyses” zijn niets anders dan de nieuwsberichten/ontwikkelingen op een rijtje zetten. Daarbij komt nog dat de BTCD-adviseurs er allemaal een eigen mening op na houden. Onsamenhangend allemaal.

   25 januari 2022
    • Beste Kasper,
     “Als je dat niet zo ervaart, ben ik benieuwd wat jij van een bitcoin analyse verwacht”.

     Ik verwacht gedegen en onderbouwde meningen die ongeveer strekken met die van anderen binnen BTCD. Maar ik begrijp nu dus dat diverse meningen de wereld in geholpen worden zonder dat een” geinteresseerde” daar wat van begrijpt.
     Om je tegemoet te komen zal ik stoppen met ”dit soort reaguursels”.
     Veel succes met het adviseren van argeloze lezers.

     25 januari 2022
     • Best Kasper, je mag van mij het laatste woord hebben. Ik vind het echter niet zo charmant om mij na te dragen dat ik hatelijke reacties (reaguursels) heb. Hooguit op het kantje. Trouwens je reageert er zelf op i.c. je plaatst ze soms; niet altijd.
      Veel succes verder.

      26 januari 2022
 • Dat mensen geloven in deze nutteloze cryptoanalyses snap ik totaal niet. Beter vragen alle cryptokinderen zich af hoeveel ze voor een Bitcoin willen betalen als de marktprijs hun onbekend was.

  24 januari 2022
 • Het probleem is veel meer de onzekerheid over regulering en eventueel verbod op Bitcoin. Dat is iets waar gewone aandelen geen last van hebben. Bitcoin past helaas slecht in het duurzaamheidsdenken van vandaag de dag.

  25 januari 2022
  • True

   25 januari 2022
 • BTC is a dirtu coin and not welcome anymore on a world that is changing to a clean world…It will eventually drop much more..do your thing..🙃

  25 januari 2022
 • True

  25 januari 2022