Analyse: Bitcoin steeg 42% in januari, wat gaat februari doen?

De maand is bijna voorbij, en dat betekent dat de maandelijkse candle van Bitcoin bijna gaat sluiten. Januari markeerde de grootste maandelijkse stijging sinds december 2020. Dit is meestal een goed teken na maanden van daling, dus laten we naar de koersen kijken of deze trend zich door kan zetten.

Januari +42%

Het was een goede maand voor Bitcoin. Op het moment van schrijven staat de maand januari met 42% in de plus. De vraag is alleen of deze stijging zich door zal zetten in februari. Daarvoor gaan we kijken naar de maandelijkse grafiek van Bitcoin.

In de onderstaande afbeelding staat elke candle voor één maand en deze worden vaak gebruikt om bewegingen op lange termijn te analyseren. Hier zien we drie belangrijke zones waar de Bitcoin koers in het verleden op reageerde, en ook een belangrijke oranje lijn.

Op dit moment zit Bitcoin tussen de twee bovenste blauwe zones en hikt het tegen de oranje lijn aan. Deze lijn is de maandelijkse candle close van juli 2022 en zorgt op dit moment nog voor weerstand. Als Bitcoin de candle van januari hierboven kan sluiten, heeft dit waarschijnlijk een groen februari als gevolg. Dat komt doordat de verkooporders op dat punt volledig gevuld worden, en er dus geen verkopers meer zijn.

Om meer te kunnen zeggen over het koersverloop op dit belangrijke punt, gaan we ook even kijken naar de dagelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 24 uur, en hiermee kan je bewegingen op korte termijn analyseren.

Weerstand doorbroken

Zoals we zien in de onderstaande afbeelding heeft de maandelijkse candle close (oranje lijn) voor flinke weerstand gezorgd in januari. Er zijn meerdere candles die een poging hebben gedaan om hier doorheen te breken. Echter, zo kunnen we zien aan de candle van gisteren, is deze weerstand op de dagelijkse grafiek wel al gebroken. Op dit moment zit Bitcoin hier dus boven.

Het gaat een spannend eind van de maand worden, aangezien de koers van Bitcoin hier met niet heel veel verschil boven hangt. Er moeten nog aardig wat procenten bij om nu al met een gerust hart februari in te gaan. Mocht het niet lukken om erboven te sluiten, dan zal de koers waarschijnlijk weer richting de middelste blauwe zone bewegen.

Maar mocht Bitcoin toch zijn trukendoos tevoorschijn toveren, dan kan het nog wel eens een zeer groene maand worden. De bovenste blauwe zone ligt op een prijs van 29.000 dollar; dit is bijna 25% meer dan de huidige koers. Gaat het dan eindelijk gebeuren? Is de bodem gezet?

Deze maandelijkse candle close is de beste in meer dan twee jaar tijd. Het marktsentiment wordt positief en mensen beginnen weer te geloven in de cryptomarkt. Te veel positiviteit zorgt er meestal voor dat de markt weer een kleine terugslag krijgt, maar deze maand heeft zo veel kracht, dat dit wellicht niet opgaat voor deze keer.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.