Analyse: Bitcoin stijgt 8% in 8 uur, wat kan je verder verwachten?

Bitcoin laat zich weer van een groene kant zien. De koers maakt vandaag een stijging van 8% in een periode van 8 uur. Hiermee krijgt de markt wat ruimte om te ademen en lijkt een volledige capitulatie weer wat verder weg. Wat kunnen we verwachten?

Een zeer groene dag

Sinds de nieuwe dagelijkse candle (die vannacht om 2 uur werd gemaakt) is bitcoin maar liefst 8% gestegen. Hiermee is de daling, van drie dagen geleden, volledig teniet gedaan. Dit is een flinke opluchting voor investeerders die daar nog nachtmerries over hadden.

Zoals we kunnen zien in de onderstaande grafiek, is bitcoin met zijn huidige candle weer voorbij het punt gekomen waar we 10 dagen lang zijwaarts bewogen. Dit is een belangrijk keerpunt, en zorgt ervoor dat bitcoin zich afzet van de support (roze zone). Dit is rond het punt van de all time high van 2017.

BTC/USDT 1D

Dit was wel erg belangrijk, aangezien het doemscenario – waarbij bitcoin onder de roze zone zou bewegen – er niet erg rooskleurig uitzag. Dit zou een zeer negatief kantelpunt zijn. Onder deze roze zone zit er namelijk weinig support tot een prijs van 12.000 dollar. Maar als bitcoin zich hier sterk houdt, hoeft er niks aan de hand te zijn.

In een vorige analyse vertelde ik over de combinatie van de bitcoin koers en de bitcoin dominantie. Dit laatste – de bitcoin dominantie – is het percentage van de cryptomarkt dat uit bitcoin bestaat. Hier vertelde ik wat dit kan zeggen over de koers.

De koers in combinatie met bitcoin dominantie

We zien op dit moment dat de dominantie inderdaad een omslag maakt bij de aangegeven zone. Dit percentage maakt op dit moment een ‘hammer’ (candle die kenmerkend is door zijn hamer-vorm), die een omslag impliceert. Hierdoor is het logisch om aan te nemen dat de dominantie nu weer richting de 49% gaat.

Zoals aangegeven in deze analyse, is het eerste scenario dat de dominantie èn de koers groeit, nu aan het uitspelen. Je ziet in dit scenario dat de rest van de markt (alt- en stablecoins) niet veel bewegen. Het is op dat soort momenten goed om in bitcoin te zitten, omdat de koers het dan uitstekend doet.

De combinatie van de koers, de dominantie en de cruciale plekken waar er nu een omslag wordt gemaakt, betekent zeer waarschijnlijk dat er weer een aantal goede dagen voor bitcoin aankomen. Je kan de koers nooit met zekerheid voorspellen natuurlijk, maar een groeiende dominantie en koers is nooit slecht voor bitcoin.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • bedankt voor je heldere uitleg en info !

  10 september 2022
 • Nou, ik vind het waardeloze info. Zolang ik de uitleg volg staan er 2 tips in.
  – het is nu goed om in te stappen
  – maar mogelijk zakt de koers

  Toen de koers steeg, leken het briljante tips. Nu de koers gezakt is, blijven de lozers hopen op beyere tijden. Tegen beter weten in.

  Bitcoin is net als de goldrush tijden. De lozers betalen de miljonairs.

  11 september 2022