Analyse: Bitcoin zit nog lang niet in een bullmarkt

Bitcoin stijgt slechts 3 procent, maar toch is het enthousiasme hoog onder de investeerders op een platform als Twitter. De bullmarkt zou beginnen en de bodem is wel degelijk gevormd. Hoewel dat allemaal waar kan zijn, hebben we toch meer bevestiging nodig. 

Bullmarket Support Band

Vandaag pakken we er een indicator bij die vaak gebruikt wordt onder analisten bij het bepalen of Bitcoin zich in een bear – of bullmarkt bevindt. Deze indicator wordt de Bullmarket Support Band genoemd en bestaat uit twee indicatoren: de 20 Week SMA en de 21 Week SMA. 

De eerste indicator telt de afgelopen 20 weekkoersen van Bitcoin bij elkaar op en neemt daarvan het gemiddelde. De 21 Week SMA heeft precies dezelfde werking, alleen gaat het in dit geval over de afgelopen 21 weekkoersen. Dit zorgt ervoor dat er twee lijnen ontstaan die samen de Bullmarket Support Band genoemd worden. 

Wat betekent deze indicator voor Bitcoin?

Zoals je in de grafiek hieronder ziet, kun je de afgelopen jaren van Bitcoin onderverdelen in vier periodes. Het eerste groene blok is de bullmarkt van 2020/2021. In deze periode is de koers boven de Bullmarket Support Band gebleven, en heeft deze de indicator enkele keren getest als ondersteuning.

BTC/USDT 1W

Als tweede zien we een rode box. De koers is onder de Bullmarket Support Band geraakt halverwege 2021. In die periode heeft de koers een stapje teruggenomen door al het negatieve nieuws rondom China en dergelijke. Bitcoin heeft in die maanden geen ondersteuning, maar juist weerstand van de indicator ondervonden.

Toch steeg de koers al snel weer en functioneerde de BSB weer als ondersteuning. Helaas is het niet gelukt om lang boven de belangrijke indicator te blijven. Na de top van 69.000 dollar zakte de koers in, en sinds dat moment zit Bitcoin in een grootschalige neerwaartse trend. 

Wat nu?

Het is op dit moment al 58 weken geleden dat de grootste cryptomunt boven deze indicator bewoog. Bitcoin is in een hardnekkige bearmarkt terecht gekomen, en heeft meer dan 74% ingeleverd. Tot nu toe is de weerstand van de indicator nog te groot en kun je zeker nog niet spreken van een beginnende bullmarkt. 

BTC/USD 1W

Stel, de koers schiet omhoog de komende weken. Dan kom je bij een scenario als de groene pijl in de grafiek hierboven: de Bitcoin koers stijgt richting de 19.000 dollar, en breekt door de weerstand van de indicator heen. In dat geval is het van groot belang dat de koers na de uitbraak de BSB succesvol als ondersteuning test. Dat is heel belangrijk gebleken in de afgelopen jaren. Als de Bullmarket Support Band succesvol vastgehouden wordt als ondersteuning, dan heb je reden om bullish te worden. Momenteel is het echter nog lang niet zover en het kan nog wel maanden of jaren duren voordat we eindelijk weer in een bullmarkt komen. 

Delen:

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en is politiek actief op provinciaal niveau. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. Crypto kan verschil maken!

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.