Analyse: blijft Bitcoin boven 29.500 dollar?

Bitcoin wist de afgelopen dagen wat procenten erbij te winnen. De koers brak uit een zijwaartse beweging en komt daardoor op een belangrijk prijslevel terecht. Op dit moment lijkt een stijging meer waarschijnlijk dan aan het begin van de week. Laten we naar de grafieken kijken.

De grootste weerstand

Om te beginnen belichten we kort de wekelijkse grafiek, waar elke candle voor één week staat. Hier kunnen we ver terugkijken in het koersverleden, om de belangrijkste prijslevels eruit te halen. Dat zijn op dit moment de zwarte lijn van 25.000 dollar, en de grijze zone rond 30.000 dollar. Je ziet daarnaast nog wat lijntjes, maar daar gaan we dieper op in bij een andere grafiek.

De zwarte lijn is de plek van het vorige laagtepunt. Deze grens is belangrijk, aangezien de opwaartse trend – waar Bitcoin op dit moment in zit – hierdoor intact blijft. Als de prijs hieronder sluit, is het waarschijnlijk dat we verder kunnen zakken. Gelukkig is dit scenario nog erg ver weg en zal deze lijn ook voor de nodige support zorgen als het zover komt.

Verder zien we hier de grijze zone, vanwaar Bitcoin in 2021 naar zijn all time high kon stijgen. Dit is de grootste weerstand van BTC op dit moment. De munt probeert hier al weken bovenuit te komen, maar vooralsnog zonder succes.

Terug in de grijze zone

Zoals je misschien kan zien zit Bitcoin nu weer in deze grijze zone, na er kort uit te zijn geweest. Dat kunnen we beter analyseren als we kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur. We zien hier dezelfde grijze zone, maar daarnaast ook nog andere lijntjes.

Deze andere lijnen zijn getekend om twee zijwaartse trends aan te geven. Bitcoin begon met een zijwaartse beweging toen het bij de grijze zone aankwam (tussen de twee zwarte lijnen). De koers stopte toen met het maken van hogere hoogtes of lagere laagtes.

Zo’n lange zijwaartse beweging zorgt voor een hoop onzekerheid, aangezien de koers hier meestal met een flinke vaart naar boven of beneden uitschiet. Gelukkig was deze keer een uitzondering, anders hadden we al eerder koersen gezien van onder de 28.800 dollar. Bitcoin viel in een nieuwe, kleinere zijwaartse beweging (aangegeven met de blauwe lijnen).

Dit leek daardoor het laatste redmiddel om niet verder terug te zakken. De koers deed het goed en brak heel even de bovenste blauwe lijn. Hierdoor lijkt BTC terug te komen tussen de zwarte lijnen, waardoor een break van de grijze zone weer iets dichterbij komt. Het liefste zie ik wel een duidelijke bevestiging dat de koers dit zijwaartse kader respecteert.

Ik zou dus graag zien dat Bitcoin niet meer lager komt dan een koers van 29.500 dollar; de onderste zwarte lijn. Helaas hebben we nog geen garantie dat BTC door de grijze zone heen kan, maar de ontwikkelingen van de afgelopen dagen zijn in ieder geval niet negatief.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.