Analyse: breekt bitcoin uit consolidatie?

Het lijkt alsof bitcoin onzeker was. Maar daar komt nu hopelijk verandering in. Na een saaie 10 dagen, lijkt de koers eindelijk wat te doen.

Consolidatie

De koers van bitcoin bewoog steeds dichter naar elkaar; de hoogtepunten werden lager en de laagtepunten werden hoger. In crypto-termen noemen we dat consolidatie. Als de prijs aan het consolideren is, worden de bulls en de bears het eens over een prijs. Maar niet voor lang.

Meestal komt er na een consolidatiezone een harde beweging omlaag of omhoog. Wat we nu zien, is dat de koers probeerde om een richting te kiezen, maar het werd teruggedrukt door verkopers. Dit is in onderstaande grafiek te zien als de rode lijn die uit boven deze soort ‘driehoek’ uitschoot. Dit zou ook nog kunnen gebeuren met de huidige 4-uurs candle.

BTC/USDT 4H

De driehoek uit de grafiek lijkt misschien een bepaald patroon, maar ik zou het zelf geen andere naam willen geven dan consolidatie. Dat is puur omdat deze blauwe trendlijnen niet meer dan twee raakpunten hebben. De enige reden waarom ik dit zo teken, is om te laten zien dat de prijs naar elkaar toe beweegt.

Bitcoin lijkt nu een kant te kiezen

Nu de koers uit de consolidatiezone beweegt is het aannemelijk dat bitcoin weer richting de weerstand gaat die ik in de vorige analyse heb benoemd. Mocht dit het geval zijn, dan kan je in mijn andere analyses de eventuele scenario’s bekijken.

Voor de mensen die dit niet willen lezen, zal ik het simpel houden: als bitcoin naar boven gaat verwacht ik een weerstand bij 45.000 dollar (40.800 euro). Vanuit hier kan de koers een keuze maken om er doorheen te breken, of terug te kaatsen naar een koers die binnen de ascending triangle blijft. Ik spreek dan over een prijs tussen de 45.000 en 36.000 dollar (40.800 en 32.700 euro).

Mocht de prijs wel door de weerstand breken, dan ligt het volgende obstakel bij een koers van 52.000 dollar (47.200 euro). In dat geval zal ik meer bullish zijn. Tot die tijd is het nog ene beetje aankijken welke richting de markt opgaat. Bitcoin lijkt onzeker, en er valt pas meer te zeggen wanneer de marktleider het zelfvertrouwen terugvindt.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.