Analyse: Cardano (ADA) herhaalt 2019, koersdoel is 24 cent

Hoe je het ook wendt of keert, een neerwaartse beweging van de cryptomarkt lag zeer voor de hand. Al weken waarschuw ik voor rode candles, en het moment lijkt nu eindelijk hier te zijn: steeds meer cryptomunten verliezen belangrijke prijsniveaus, en ook Cardano ontsnapt niet aan deze trend. De koers lijkt helemaal terug te bewegen naar het prijsniveau van voor de stijging, en dat betekent dat de 24 cent weer in beeld komt.


Opgelet! Binance vertrekt op 17 augustus. Neem snel je fondsen op en bewaar al je crypto veilig op 1 plek.

Stap gratis over op BLOX ➜

Deze trend zien we ook duidelijk in 2019, toen bij Cardano na elke periode van opwaartse beweging, de rode candles kwamen om de volledige opwaartse trend teniet te doen. Interessant om hiervan op de hoogte te zijn, en misschien zegt dit zelfs wel iets over de koersbewegingen in de resterende maanden van dit jaar. In deze analyse gaan we hier verder op in.

Vervolgens bespreken we de ADA/ETH-verhouding. Ondanks dat deze koers aanzienlijk is gecorrigeerd de afgelopen jaren en Ethereum dus beter heeft gepresteerd, lijkt een trendommekeer steeds dichterbij te komen. De koers beweegt namelijk in een falling wedge, en een uitbraak naar boven kan voor een grote stijging zorgen.

Cardano herhaalt 2019

Laten we deze analyse beginnen met een blik op prijsactie van 2019. Zoals je op de onderstaande grafiek ziet, kent de Cardano koers enkele opwaartse bewegingen binnen de algemene neerwaartse trend. Dit laat ik zien door de groene rechthoeken. Deze stijgingen waren niet slechts een paar procent, maar konden soms wel oplopen tot 30 of 40 procent. Maar ondanks deze opvallende stijgingen, en ondanks de waarschijnlijke euforie die dit met zich mee bracht, vervolgde de koers keer op keer de weg verder naar beneden en vormde telkens een nieuw dieptepunt.

Nu vergelijken we deze grafiek met de huidige koerssituatie. Zoals duidelijk te zien is hieronder, heeft Cardano sinds begin juni een aanzienlijke stijging doorgemaakt. Deze stijging bedroeg meer dan 50%, waardoor veel investeerders ervan overtuigd waren dat de bodem was bereikt en een koers van 50 cent slechts een kwestie van tijd was. Echter, de realiteit bleek anders.

De hele opwaartse beweging lijkt nu teruggedraaid te worden, en als de koersactie van 2019 enige indicator is, is het zelfs mogelijk dat we een nieuw dieptepunt bereiken. Dit zorgt voor een koersdoel van om en nabij de 24 cent per ADA…

Ethereum gaat waarschijnlijk nog harder dalen

Laten we de feiten onder ogen zien: Ethereum heeft de afgelopen jaren aanzienlijk beter gepresteerd dan Cardano. Sinds het hoogtepunt van de bullmarkt is Cardano veel sterker gedaald dan Ethereum, en dat is een teleurstelling voor investeerders. Echter, naar mijn inzicht begint het steeds duidelijker te worden dat de situatie aan het veranderen is. De falling wedge wordt steeds duidelijker zichtbaar. Bovendien is het feit dat de koers een fakeout naar beneden liet zien, een extra bevestiging van een uiteindelijke opwaartse uitbraak.

Een stijging uit dit bullish patroon kan makkelijk zorgen voor een 150% stijging. Hoe en wanneer dit zal gebeuren, is mij om het even, maar dat het gaat gebeuren is heel waarschijnlijk. Een stijging van 150% ten opzichte van Ethereum betekent een Cardano koers die 1,5 keer beter presteert. In de bearish trend, waar de cryptomarkt zich nu in bevindt, betekent dit een stuk mildere daling.

Verdien rente op je coins met BLOX crypto staking

Verdien automatisch rente op je coins met BLOX crypto staking! Log direct in (of maak eerst een account aan) en ga naar de menutab ‘Staking’. Schakel staking per coin in of uit wanneer je wilt en bekijk in één oogopslag je (potentiële) opbrengsten. Je gestakete coins worden bij ons niet vastgezet – je kan ze dus gewoon blijven verhandelen. Ontdek het in de app!

Stap gratis over op BLOX ➜

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en heeft een politieke achtergrond. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. De blockchain-technologieën kunnen oplossingen bieden.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.