Analyse: Cardano (ADA) maakt een flinke ommezwaai door stijging van 50%

Het sentiment van Cardano kleurt bullish na een fake-out. De koers leek eerder richting de 0,35 euro te zakken nadat het de support verloor. Dit is onderhand niet meer het geval, nadat ADA ons verraste met een stijging van 50%.

De helft omhoog

Cardano heeft flink verrast afgelopen dagen. De koers steeg van 0,80 dollar tot 1,20 dollar in een periode van twee weken. Door deze beweging kunnen we kijken naar rooskleurige uitkomsten. ADA moest namelijk de gele zone heroveren voor bullish scenario’s.

Cardano stijgt niet alleen boven de gele zone, maar brak met deze stijging ook de blauwe trendlijn. Deze bullish-combo maakt het onwaarschijnlijk dat ADA nog onder de support zakt. Mocht dit wel gebeuren, dan is dat slecht voor de koers. Maar met deze kracht lijkt die optie van de tafel.

Het kan wel gebeuren dat Cardano nog één keer de gele zone opzoekt om support te vinden. Als ADA op deze manier verder beweegt, laat het niet echt een sterke ondersteuning achter. Dit is wel nodig, aangezien dat een zwakte was toen Cardano daalde vanuit de all time high.

Cardano tegenover bitcoin

We kunnen eindelijk weer kijken naar een positieve uitkomst van Cardano. Dit is ook te zien aan de koers van ADA tegenover BTC. In onderstaande grafiek gaan we daar wat dieper op in.

Zoals je kan zien, is deze grafiek van ADA/BTC erg uitgezoomd. Dit is om te laten zien dat er lange tijd een belangrijke support is op deze grafiek. Deze gele zone fungeert al sinds 2018 als support of resistance. Op dit moment biedt deze duidelijk als ondersteuning.

Gaat ADA nog verder?

Omdat de prijs daar net belangrijke zone’s heeft herpakt, is het aannemelijk dat de prijs nog verder zal stijgen. De koers stijgt tegenover de dollar en bitcoin, terwijl het op beide paren een trendlijn doorbrak. In de eerste grafiek is deze goed te zien, maar voor de trendlijn van ADA/BTC moeten we even inzoomen.

Na de aanraking met de gele zone, schoot Cardano 33% omhoog tegenover bitcoin. Hiermee brak ADA de trendlijn, waardoor deze stijging pas het startshot kan zijn. De koers ziet er op meerdere vlakken weer goed uit en hoeft dus niet meer terug te zakken naar 0,35 euro. Cardano is weer bullish, mocht de prijs boven deze cruciale levels blijven.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Het kan..maar het kan ook niet…

    4 april 2022
  • Wat een onzin toch allemaal. Een paar weken geleden was je nog zo overtuigd van het feit dat Cardano onderuit zou gaan, en nu stel je precies het tegenovergestelde.
    Door er telkens bij te vermelden, dat het eventueel toch nog de andere kant op kan gaan, hou je altijd het gelijk wel aan je zijde.

    Zo komt het op mij over alsof je ook maar wat roept.

    6 april 2022